Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter
Om mig
15 september 2019 20:48
  Övrigt  /  Övrigt  /  Övrigt   

Hej,

Då var det äntligen dags för mitt första blogginlägg här på Mandel och jag hoppas ni njutit av en skön helg!

Camilla Fridén heter jag, är 38 år gammal och bor tillsammans med min man och våra 3 barn i ett renoveringsprojekt vid havet i Varberg. Dem tre som håller mig vaken om nätterna är Ella 3 ½ år, Leon 5 år och min bonusdotter Agnes 12 år 😊
Jag kommer ursprungligen från Göteborg men då min man är från Borås blev Varberg en väldigt bra kompromiss. Sveriges största Spa-stad som andas yoga, surfing, hav och tång och en stark känsla av gemenskap.
Som Varbergsbo måste man nästan hålla på med någon form av vattensport så mitt mål är att kunna utöva yoga på en SUP-bräda haha.. Får väl se hur det går med det, bara glad om jag kan hålla mig uppe på brädan! 😊

Att jobba inom mode- och textilbranschen är helt nytt för mig. Jag har en bakgrund som Coach och Stressterapeut. Älskar att jobba med människor och se dem växa och nå sina mål!
Men när jag fick förfrågan i midsomras om att kliva in i Mandel blev jag otroligt smickrad och glad! Min första känsla var direkt att det här kan vi göra till något riktigt bra!!
För er som följt oss länge vet ni att Mandel har tappat mycket dem sista åren och vi har en väg att gå för att få skutan på rätt köl igen, men med er härliga kunder blandat med lite nytänk och ett jäkla anamma så ska vi allt lyckas!

Vi har en ny hemsida på gång som beräknas lanseras om ca 1 mån.
Den är helt fantastiskt bra! Ni ska få se :)
Med den kommer även den rosa Mandel-loggan tillbaka i ny version!

I samband med nya hemsidan kommer vi ändra fraktvillkoren till fri frakt vid köp över 499kr.

Ett viktigt steg framåt i vår utveckling är att vi kommer börja jobba med Influencers. Genomsnittsåldern på våra kunder idag är mellan 35-45 år och vi behöver bredda vår målgrupp för att nå fler och detta är ett utmärkt sätt att göra det på. Så om du jobbar som detta idag eller har många genuina följare alternativt känner till någon får ni gärna ta kontakt med mig på camilla@mandeldesign.se för att titta på ett samarbete.

Vår casting i torsdags var en succé, så många härliga tjejer som kom och ville bli en del av vårt Mandelteam så i samband med den nya sidan kommer vi börja använda egna modeller igen. Kan hända att ni blir överraskade av någon ”gammal” Mandelmodell 😉

En annan jättekul nyhet som jag är SÅ glad att få berätta om är att från januari månad kommer vi ta in märket Vero Moda Curve!! Vero Modas eget plus varumärke och dem har så mkt fint i strl 44-52.
Vet att efterfrågan är väldigt stor så det känns oerhört kul att vi äntligen kan erbjuda hela spannet från strl 34 till 52.

Vi kommer även bli större på accessoarer, känns som en viktig del och jag vill att ni ska kunna hitta en hel outfit hos oss. Allt från kläderna till smycken, väskor och skor.

Har säkert glömt hälften av allt som händer hos oss nu men ni får gärna ställa frågor och komma med förslag på vad vi kan göra för att bli ännu bättre!

Ha en fin kväll!
Kram Camilla
V ä s k o r
13 september 2019 14:28
  Shopping   

Ni har väl inte missat vår Accessoar-flik i shoppen?

Där har vi nämligen allt från smycken, vantar, halsdukar, underkläder och bland annat dessa fina väskor (och fler väskor)

Här har ni länk direkt till alla VÄSKOR

och här till alla ACCESSOARER

Happy shopping och ha en fortsatt fin eftermiddag!
Friday sunny Friday
13 september 2019 10:15
  Shopping   

Nä men se Goddag är det inte Mandeltjejerna från runt om i Sverige! Godmorgon.. då var det fredag igen.. har eran morgon börjat bra? Vissa kanske inte jobbar, mammalediga eller pensionärer.. och sitter hemma och njuter av frukost? Jobbar hemifrån eller har det helt underbart på kontoret som jag har? =) Hoppas ni får en bra start på dagen.
Fredag är ju faktiskt en av de sju bästa dagarna i veckan! ;-)

Och i och med att det är fredag så vill vi ju ge er något extra fint.. som den här outfiten.
Spana in klänningen.. visst är den fin?
Jag skulle inte kalla mig för klänning-tjej men den här typen älskar jag då den både är fin, snygg och cool samtidigt. Perfekt längd med cool slits i sidan och jag gillar verkligen att den är långärmad och har små fina detaljer här och var.. som man bara skymtar.. som den fina kragen och knytet i halsen.. och knapparna i ärmsluten. Så fint.
Och bäst av allt är att man kan styla med stickad tröja över. Till exempel kommer det en grå stickad idag som är PERFEKT att styla med... tänk att slänga över en stickad tröja och vika upp ärmarna lite så att klänningsärmarna kikar fram under samt kragen som sticker upp så där dressat och coolt.

Och som pricken över iet så slänger du över den här ursnygga väskan över allt. Och vips så är du redo att göra gatorna bländande ;)

Idag kommer som sagt så fina nyheter som är helt kanon att matcha ihop för en hel outfit.. och vill du inte ha bara ben som jag har här så funkar självklart att ha svarta jeans eller leggings/strumpbyxor till detta.
Jag själv kommer nog matcha den här klänningen till mina höstkängor Dr Martens..
Jag gillar verkligen när man mixar coolt med sött. och för mig är ett par "hårda" kängor coolt men så mjukar man upp det med en kvinnlig snygg klänning. En riktig TipTop-outfit.

Hur hade ni stylat den här klänningen?

och just det, jag höll nästan på att glömma dagens sista plagg.. och det hade ju varit katastrof och ett riktigt i-landsproblem. Dagens nya färg på VILUCY! Idag kommer den i så himla fint leopard-mönster. Missa för guds skull inte att kika in på shoppen idag.. 11.00 ligger allt live och redo att hamna i din kundkorg.

Nu har jag väl fått med allt ...
Ha en helt fantastisk Fredag och njut av era helgdagar!
Kraam kraam
T O R S D A G S N Y H E T E R
12 september 2019 10:14
  Shopping   

Godmorgon Godmorgon,

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Mandels Casting-dag hurra hurra hurra.. ;-)
Idag har vi massor av fina människor som springer runt här och plåtas i jakten på Mandels nya modeller. Superkul och lite annorlunda med så mycket folk som springer runt på vårat annars rätt lugna kontor där alla ananrs brukar få stå ut med mig som spexar och springer runt och sjunger.. konstant.. stackars mina kollegor! ;)

Men jag håller mig lite i bakgrunden idag och ser till att hinna få upp nyheter till er andra som sitter som på nålar, spända över vad som skall komma upp i shoppen idag. Kan det vara kläder?
Såklart.. och otroligt fina användbara - som alltid.

Idag kommer den här svarta fina toppen upp i shoppen. Den är stilren och enkel med fina puff-detaljer på ärmarna och i lite blank fin kvalité.

Även den stickade tröjan i plommon kommer idag.. så himla mysig och fin look. Den här kommer även i gammelrosa färg. Perfekta färger att ha nu i höst!

Dessutom kommer en grå tröja som vi haft liknande innan och som vi nu äntligen fått in igen.. Onlkleo heter den och är i grå fleexe-look.

och för er som väntat på fler skärp så kommer idag det här cognac-färgade skärpet som är flätat och så snyggt. Man sätter fast det i flätningen vilket gör att det passar dom flesta och gör att man kan välja om man vill ha det i midjan till tex klänning eller om man vill ha det på höften till byxor.

Vi ses om 20 min!

Ha en fantastisk Torsdag.. nu skall vi fortsätta leta modeller.. Kram Kram
Lill-Lördag!
11 september 2019 09:31
  Shopping   

Halloj då var minihelgen här, lill-lördag utan dess like.. solen skiner och vi får in riktigt fina onsdagsplagg som kanske kan passa att ha i helgen?

Ni får kika in 11.00 i shoppen så ser ni resten av dagens ... men till dess får ni en liten mini sneak peek på EN tröja i alla fall..
Den här är ju så fin.. vi har fått in en del leo-mönstrade nu det senaste.. igår kom en lite längre mjuk och helt underbar och idag kommer den här superfina som är lite kortare och med lite silvertråd i som gör den lite festligare =)

Det kommer även en annan stickad halvpolotröja som har supersöta detaljer.. och sedan kommer det två blusar... Båda från Soya concept. Den ena är väldigt vid i modellen och inte så lik någon annan vi har inne- jag tror verkligen ni kommer att gilla den här.. och den sista blusen är långärmad superfin med fint knyt och halvkrage.

Ha en solig och fin dag (även om solen inte skiner så se till att den skiner i sinnet.) ;-)
Kraam och njut av din onsdag!
Mix and Match
10 september 2019 12:46
  Shopping   

Något som jag älskar med modet nu för tiden är att det är så enkelt, lekfullt och härligt..
att man kan matcha olika färger och mönster lite hur man vill och det finns inga rätt eller fel.
När jag var yngre så minns jag så tydligt att man absolut inte kunde ha svart med mörkblått.. cerise med orange.. och absolut inte rutigt och randigt ihop eller att blanda olika mönster. Gud förbjude! ;-)
Men tur att tiderna ändras och även så modet.. för nu kan man i princip mixa ihop sina favoriter och ändå få en cool match.

Här har Nettan valt ut en mix av plagg och accessoarer till en snygg outfit.

---> Klänning

---> Byxor

---> Scarf

--->Örhängen

Regnet det bara öser ner...
10 september 2019 10:07
  Shopping   

... men tur är väl det att vi har regnjackor i shoppen! ;-) Bland annat den här fina som jag själv har i Nude-färgen VMFRIDAY .. Jag har flera regnjackor hemma men den här har kommit att bli min favorit då den är längre i modellen samt att den har både dragkedja och överlappande knäppning vilket gör att regnet inte kan ta sig in som den kan göra när man bara har knappar och när det regnar i sidled som det oftast gör i Göteborg..
Ett litet regnigt sido-spår.. nu till dagens:

Den här fina kavaj/jacka/blus/skjortan - kärt plagg har många namn och funktioner ;)
Visst är den fin! så snygg att ha både helknäppt eller att ha den öppen med linne - t-shirt under.
Superfin som sagt, både att ha till vardags, till jobbet och till fest.

Det kommer även en riktigt snygg stickad tröja i leo-mönster som är lite längre i modellen.
Den här beställde jag in förra vintern och nu äntligen har den kommit efter flera månaders väntan. Den är verkligen så varm och gosig och dessutom känner man sig fint klädd i den så det är inte bara en gosig "slapp-tröja" utan en gosig dressad tröja ;)

Det kommer en annan tunnare ribbstickad tröja som är kanon att ha snyggt instoppad i kjol och byxor utan att det blir för tjockt och knöligt som man kanske bara säger i Göteborg? ;D

Sist men minst så kommer en blus upp idag.. en riktigt fin blus i både orange och svart och som har riktigt fina plisserade ärmar.

Hoppas vi ses i shoppen 11.00
Kraam från ett regnigt Göteborg ☔🧡🍂

Ny vecka
9 september 2019 10:03
  Shopping   

Godmorgon på Er,
Imorse kom jag till en bombaderad mejl-inkorg.. vad kul att ni är så många som vill komma till modell-castingen! Vi skall försöka gå igenom alla idag och återkomma till er så fort som möjligt så ha lite is i magen ;-)

Hoppas ni haft en helt underbar helg. Sen-sommarvärmen igår var ju helt fantastisk. Jag och sambon tog oss en cykeltur runt i Göteborg och hamnade på ett fik på deras uteservering och i lä.. jösses vad varmt det var.. man fick verkligen en stor dos av sommar igen och det är väl behövligt när vädret säger att regnet är här för att stanna =)
Jag gillar ju hösten väldigt mycket och speciellt när man får gosa in sig i mysiga höstjackor och halsdukar..
och därför kommer dessa nyheter upp idag.. ;)

Vår populära Vmcurl jacka som vi haft tidigare år och som vi brukar få beställa om och om igen för att den tar slut. Och vi förstår varför.. den är ju så fin i sin fuskpäls och kanon att ha både som kavaj-jacka och jacka-jacka ;D

Idag kommer även den här fina halsduken i ny färg - Golden Oak. Vi har sedan innan haft den i flera färger och än finns den i mörkblå, svart och grå.

Det kommer en helt fantastisk snygg väska som jag tror.. nej jag vet.. jag hoppas att ni kommer älska den här! Väldigt användbar och klassiskt snygg.

Och ser ni mönstret under jackan.. det är en blus i samma blom-mönster som kom i klänning i fredags!! Såå söt!

Ha en underbar måndag så ses vi om ett litet tag!

Kraaam
FRIDAAAY!
6 september 2019 09:04
  Shopping   

Godmorgon och swoosh så var det Fredag igen. Det är ju inte klokt vad tiden springer iväg.. och det har redan börjat bli höstkallt ute så därför tänkte vi att vi ger er en ny kappa idag som passar för vädret nu.
Oftast får vi ju in jackor och kappor alldeles för tidigt och när det fortfarande är sommarvärme ute, så då får man helt enkelt hålla på sådana här fina kappor och lägga upp i shoppen senare när vädret känns mer rätt.. som nu!

Den här kappan är verkligen perfekt för vädret nu och även senare när det blir kyligare.. inte för varm och inte för kall. I och med att det är 30% ull så håller den värmen men samtidigt andas!
En perfekt höstjacka helt enkelt och när den mer bitande kylan tränger sig på så är det bara att slänga på sig en tjockare tröja under... eller en tunn skaljacka som värmer och som jag varje vinter promotar.. då kan man nämligen ha sina tunnare kappor hela vintern också ;-)
Men i alla fall.. fin dressad kappa med fina detaljer och fickor. Päls som är avtagbar.

Den här superfina och härligt färgglada klänningen kommer även idag! Visst är den ljuvlig i färgerna..
Knäppning framtill och knyt i midjan som man kan välja att ta bort om man bara vill ha den helt rakt hängandes!
Ps. leggingsen/byxorna jag har till här hade jag helt glömt av hur fantastiskt snygga och sköna dom är!
VIEMMA FAUX LEATHER 7/8 LEGGINGS heter dom och är på Rea nu. Camilla hade dessa här om dagen med en längre stickad kofta.. supersnyggt.

Det kommer även en supersöt stickad tröja med puff-ärmar samt en ny halsduk i tre färger som ni bara inte får missa!

Vi ses 11.00

Ha en superhärlig Fredagsmorgon!!
T o r s d a g s f i n t !
5 september 2019 09:58
  Shopping   

Godmorgoon, hur mår vi idag? Bli inte lurade av bilden.. jag är både snäll och glad (som alltid) men så här lyckades jag se ut när jag skulle försöka se lite obrydd och cool ut ;-) Så man blir inte så här sur när man får på sig dagens nya tröja.. tvärtom man blir såå glad!!
Jag tänker att det räcker att ni bara får den här bilden idag för idag tycker jag att den här tröjan ändå får ta lite mer plats bland nyheterna..
Vad tycker ni om den här tröjan?! Jag bara älskar den och tog den direkt från lådan innan den ens packats upp.
Så snygg med sina höstfärger och detaljerade ärmar som ger den här tröjan det lilla extra... och fin att ha både till vardags OCH till fest!
Jaja nu skall jag sluta tjata om hur fantastisk den här tröjan är..

Idag kommer även en ribbstickad snygg klänning med fina knappdetaljer. Det kommer även en ny färg på Objbay-skjortan samt en såå fin kortärmad tröja från Selected Femme som kommer i varm och höstfin orange färg.

Visst kan ni inte hålla er ifrån 11-släppet idag? Nej jag förstår det.. ;-)
Vi ses 11.00 sen då.. Njut av morgonen till dess!

Kraam
  Föregående   Nästa