Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter
Susanne från Butiken i Tenhult trendpsanar
28 september 2022 19:16
  Övrigt   

Nu är hösten verkligen här och för att reda ut vad vi har att vänta oss för trender framöver tar vi experthjälp från Susanne på butiken i Tenhult.
Så här beskriver hon höstens modebild:
I höst ser vi en mer lekfull och eklektisk stil än tidigare, där vi blandar färger och vågar bära flera utstickande plagg samtidigt. Och som vi gillar det. Så uppfriskande och roligt. En rosa kavaj till en ärtgrön polo, eller bredrandig tröja under den färglada kavajen, blå jeans till knalliga färger och ett par coola skor till det. Ingenting kan bli fel.
Däremot överger vi inte den lite mer dressade stilen. Blazern är verkligen höstens nyckel plagg och vi bär den som ett udda plagg för att klä upp den enklare tröjan och t-shirten. Bootsen är fortfarande kaxiga med feta sulor vilket matchar plaggen som har vida siluetter.
Brunt och grönt i olika nyanser är ju dom färger som är den tydligaste trenden i höst. Och vi kombinerar dom gärna tillsammans. Likaså brunt och svart som blir sobert och stiligt. Och vi adderar gärna grönt till brunt och svart i kombo. Vi låter bootsen med den beige sulan liksom knyta ihop färgskalan. Nytt på skofronten är snörkängan med spännen på skaftet även dom med grova sulor. Och skinnet skall gärna vara brunt.
Och stickat stickat stickat, vi älskar stickat och fullkomligt frossar i alla koftor och tröjor. Låt det stickade ta stor plats i garderoben så här på hösten för det sätter den rätta känslan på din stil när det nu blir kallt.
Ränderna följer oxå med in i hösten från sommarens trend. Både breda och smala och gärna då på stickat och även skjortor. Vi är förtjusta i dom klassiska svart och beigerandiga tröjorna som vi gärna bär under en färgglad blazer.

Har du inte vägarna förbi Tenhult så rekommenderas butikens webshop Butiken.biz
Liten uppdatering om vad som hänt sen sist :)
16 september 2022 10:14
  Övrigt   

Hej!

Nu är det verkligen dags för en uppdatering igen!
Så vad har hänt sen sist? Augusti var fullspäckad med härliga mässbesök för mig. Först var det två mässor i Köpenhamn där märkena visade både kollektioner för omgående leverans ut i butiker och vårkollektionen 2023. Det bjöd verkligen på färsprakande mönster och färger och var så inspirerande. Här ser ni en kort reel från Köpenhamnsmässorna.

Sen bjöd Coster Copenhagen in till ett härligt mingel på deras innegård som gick i härligt Game on tema som också speglar deras kollektion 2023. Här ser ni en liten glimt av det :)
Efter Köpenhamn bar det avtill stockholm och Inköpsmässa i Stockholm Fashion District därmånga av de märken jag samarbetar med fanns på plats. Så härligt att träffa branschfolk och butiker mitt i inköp.

Sen avslutades mässperioden emd ett ebsök på Formex som varit pausad nu undef två års tid. Här var det kärt återsennede av många av de smyckesmärken som jag samarbetar med och även här ställer några klädmärken ut. Formex var mindre än tidigare år men fashiondelen var naggande god att besöka. Så med andra ord förstår ni att min augusti bara svishade förbi 😊
  Föregående   Nästa