Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter
Tack Elina!
30 november 2011 16:08
  Butiken   

Elina gör nu sina sista timmar i butiken hos oss. Vi vill tacka henne för ett strålande jobb och önskar henne lycka till i framtiden!
Efterfrågade plagg...
30 november 2011 15:12
  Only   

Ni är många som väntar på dessa två ONLY-plaggen och jag har precis fått svar från säljaren på ONLY att det tyvärr är försenad leverans här så de dyker upp runt lucia i stället så håll ut.
Boleron med spetsdetaljer kostar 159 kr.
Oversizetröjan med spetsdetaljer kostar 259 kr.
Dagens på tjejerna...
30 november 2011 09:43
  Outfits   

Idag får ni inte missa alla snygga nyheter som kommer upp!! :)

*Joline har på sig toppen "Tamara 1" som kommer upp idag med byxorna "Funky HW".

*Fanny har på sig den nya tunikan "Doga 1", skärpet "Hamlet Waist Belt" och byxorna "Funky HW".

*Therese har på sig tröjan "Kakta Top", linnet "Officiel Long Tank" och byxorna "Funky HW".
Godmoooooorning
30 november 2011 08:30
  Outfits   

Ja nu är det allt mörkt när man traskar iväg över skolgården med barnen på morgonen, hur ser det ut runt i landet... är ni några som har snö hos er ännu eller?
Här är som en vanlig höstdag så det känns svårt att tro att det är 1:a december i morgon ;P

Jag har på mig den nya tröjan "kakta" som kommer i dag (såååå skön att ha på sig, rekommenderas verkligen), "officiel"-linne och favvobyxorna "gli" som är en suuuuverän partybyxa nu till julens alla fester.
Inköpsmöte med Pieces...
29 november 2011 15:09
  Pieces   

Nu har jag varit på inköpsmöte med Pieces och köpt in massa finfina plagg till våren.
Massa snygga tvättar på vår storsäljare "funky hw" i bla en fin ljusblå denimtvätt och härliga knalliga färger såsom gult, aprikost m.m.
Snygga smycken och coola skinnväskor och canvasväskor väntas in i april-juni månad=)
Dagens från webshopen...
29 november 2011 09:59
  Outfits   

Vi närmar oss slutet på november och vi har fortfarande höstväder i Göteborg. Vi slipper regnet idag i alla fall, det är skönt!

* Joline har på sig nya toppen "Vlatka Susan 3/4", coola byxorna "Funky Party HW" som kommer upp idag och halsbandet "New Co" (som man även kan ha som armband!)

* Fanny har på sig klänningen "Avou", nya snygga kavajen "Swella" och strumpbyxorna "New Nikoline".

* Therese har på sig nya toppen "Vlatka Susan 3/4", "Officiel"-linne, nya kavajen "Swella", byxorna "Lina Zip Denim" och halsbandet "Alba".
Tack!
29 november 2011 09:01
  Outfits   

Jag blir så rörd av att läsa alla era fina kommentarer på gårdagens inlägg om butiken i stan. Jag startade ju Mandel-butiken 1999 så den har ju blivit en del av ens "liv" men nu när webshoppen och bloggen är så stor och alla ni gulliga kunder finns här så känns beslutet inte lika svårt att ta. Jag gillar ju kundkontakten och den kommer ju att fortsätta här i stället för i den fysiska butiken i stan ;P

I dag kommer de efterlängtade "funky party highwaist" i svart och en superfin kavaj från VILA och massa massa fina accessoarer så håll koll här runt 11 som vanligt;P
Jag har på mig de rosa "funky highwaist 11" som kom i går som jag VERKLIGEN rekommenderar - jag kunde bara inte motstå dom (jag har ju redan de rosa cleave 5 p), har ni inte redan köpt dom så säger jag bara en sak... köööööp ;P
Jag har även på mig den underbara ponchon "summer breeze" med ett vitt "officiel"-linne under.
Tråkiga nyheter för göteborgare...
28 november 2011 18:17
  Butiken   

Jag och Kalle har tagit ett stort beslut. Vi kommer efter januaris utgång stänga butiken i stan. Det är ett emotionellt beslut som har varit svårt att ta men som vuxit fram under det senaste året.

Butiken har vi ju haft sedan 1999 så det känns såklart svårt för det är ju som en del av mitt hjärta ligger kvar där eftersom det är där som allt med Mandel startade.

För ca en månad sedan så meddelade Elina att hon fått erbjudande om ett annat jobb och efter en del funderande så valde hon att tacka ja.
Vi tycker att det är väldigt tråkigt eftersom vi tyckt att Elina varit jätteduktig under året som hon jobbat hos oss och hon har trivts bra på Mandel. Detta gjorde dock att vi fick ta en ny funderare över butikens existens.

Butiken är idag inte längre lönsam och tyvärr under stora delar av dagen helt tom på kunder och försäljningen har nästan halverats under de senaste tre åren.
Detta är tyvärr inget som är unikt för oss utan många småbutiker har fått det tufft pga minskad city-shopping. Då Elina trots ett bra utfört arbete haft en stadigt minskad försäljning så såg vi att det bara fanns ett beslut att ta.

Det här är huvudanledningarna till vårt beslut:
Butiken är inte längre lönsam (ökad konkurrens från köpcentrum och e-handel).
Det är svårt att driva en butik långsiktigt om inte ägaren jobbar heltid med butiken.
Försäljningskurvan fortsätter nedåt.
Butiken kräver oerhört mycket jobb runtomkring som vi har svårt att hinna med då vi behöver lägga störst fokus på webshoppen såklart ;)
Vi har inte kunnat ha lika brett sortiment som på webben pga begränsad yta.


I bland måste man ta tuffa beslut och trots att det gör ont i hjärtat att lämna butiken i stan så vet jag att det är rätt beslut för vi kommer att kunna fokusera mer på webshoppen där vi behövs mest ;)
December månad kommer att fortsätta precis som vanligt i stan med nya varor som kommer in som vanligt.
Elina kommer att jobba sin sista dag i butiken nu på onsdag.
Nya mobilväskor...
28 november 2011 15:16
  Pieces   

Ni är många som efterfråga fler mobilväskor och nu i december månad kommer dessa två coola modeller i skinn in till oss.
Den vänstra kostar 199 kr och den högra kostar 129 kr.
Shoppingtips...
28 november 2011 13:44
  Shopping   

I butiken i stan säljer vi mycket väskor nu och det är verkligen suveränt julklappstips (man slipper ju fundera på rätt storlek m.m ;P).
Här är lite tips på mina favoriter som också säljer bra i stan:
Lisa bag, pris 799 kr.
Mobilväskan "fina suede", pris 199 kr.
Coola weekendbagen "royal leather", pris 1299 kr.
Snygga nya skinnväskan "gallion", pris 999 kr.
  Föregående   Nästa