Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter
Kapselgarderob
12 december 2021 08:53
  Övrigt   

Susanne från butiken i Tenhult hjälper oss reda ut begreppet ”Kapselgarderob”

Vi känner ju alla igen oss i att ha en garderob full med kläder men ändå känner att vi inte har något att ta på oss. Ett sätt att få både bättre ordning och bli pepp på sina kläder är att skapa en förenklad garderob med färre plagg där alla plagg fungerar med varandra. Ett steg i att både ha en för miljön hållbar garderob men oxå en smidigare vardag. Att klä sig blir så mycket roligare, och du känner dig bekväm och snygg varje dag. Mindre beslutsångest och du får bättre koll på din stil.
En kapsel är helt enkelt ett antal plagg som blir en ”kapsel” i din garderob. Eller att du separerar den genom att hänga plaggen på en separat stång. Och din kapsel kan och ska variera över tid . Du låter helt enkelt din egen garderob inspirera dig, det blir ju som att shoppa i sin egen garderob. Vilket gör att det blir mycket roligare att hantera sina kläder och du får en mer medveten och genomtänkt strategi för din egna stil. Det handlar om att använda sina plagg som man redan har.
Kapseln innerhåller en bra bas som man sen kan matcha med trendplagg och färg. Plagg som ger olika kombinationer och stilar: Kostym, Udda kavaj, Jeansen, Vita skjortan, Klänningen, Ett stickat set, Basplaggen, Skinnbyxa, skinnskjorta. Tänk olika texturer, stickat, skinn, siden , ull. Basfärger som beige , vit och svart med en accentfärg. Eller om du är en mer färgglad person så ta ut färger som passar till varandra. Hur många plagg du skall plocka ut till din kapsel bestämmer du själv men vi rekommenderar ca 20 plagg.

Genom att tänka över din garderob så får du bättre koll på vad du faktiskt gillar och du blir mer stilsäker. Och med stil menar vi plagg som du känner dig snygg och bekväm i, inte nån annans. Genom att titta igenom din garderob ordentligt ser du oftast en röd tråd i vilka plagg du aldrig använder. Och kan konstatera att du tillexempel gillar vida byxorna mer än smala. Då är det ju dom plaggen du skall satsa på.
Se också till att din kläder sitter snyggt, så när du köper nytt se till att ta hjälp! Att hitta plagg som sitter snyggt och får en sammanhållen stil är inte helt lätt.
Bakom kullisserna
9 december 2021 07:07
  Övrigt   

Bakom kulisserna inför tävling på Instagram.
Just nu pågår en tävling på HittaPlaggets Instagram som jag har tillsammans med Gossip, den avslutas i kväll kl20 så det finns fortfarande chans att vara med 😊.
Man har här chans att vinna ett unikt plagg som är gjort av återvunna sidensaris. Gossip köper in sidensaris som annars skulle gåt till spillo och återvinner dem genom att klippa om tygerna så att det blir nya plagg. Varje plagg blir på detta sätt unikt.
Så här såg det ut när jag fotade och filmade plaggen. Vi hade väntat länge på första snön och när den väl kom var det så värt väntan. Dock var det liiiiiite småkyligt och allra mest kallt för min lillasyster som var modell 😉
Hoppas ni gillar det färdiga resultatet som finns på Instagram, Här kan ni läsa mer om Gossip och se närmaste återförsäljare för märket.
//Camilla
  Föregående   Nästa