Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter
Kapselgarderob del 1
29 januari 2023 18:07
  Övrigt   

Kapselgarderob del 1 

Nu tar vi hjälp av Susanne som tillsammans med sin kollega Anette driver Butiken i Tenhult.
Nytt år och såhär inför vårsäsongen känns garderoben ganska oinspirerade och behöver lite kärlek.
Här kommer Susannes tips på hur man ska tänka kring en bra Kapselgarderob;

Vi känner ju alla igen oss i att ha en garderob full med kläder men ändå känner att vi inte har något att ta på oss. Ett sätt att få både bättre ordning och bli pepp på sina kläder är att skapa en förenklad garderob med färre plagg där alla plagg fungerar med varandra. Ett steg i att både ha en för miljön hållbar garderob men oxå en smidigare vardag. Att klä sig blir så mycket roligare, och du känner dig bekväm och snygg varje dag. Mindre beslutsångest och du får bättre koll på din stil.
En kapsel är helt enkelt ett antal plagg som blir en ”kapsel” i din garderob. Eller att du separerar den genom att hänga plaggen på en separat stång. Och din kapsel kan och ska variera över tid . Du låter helt enkelt din egen garderob inspirera dig, det blir ju som att shoppa i sin egen garderob. Vilket gör att det blir mycket roligare att hantera sina kläder och du får en mer medveten och genomtänkt strategi för din egna stil. Det handlar om att använda sina plagg som man redan har.
Kapseln innehåller en bra bas som man sen kan matcha med trendplagg och färg. Plagg som ger olika kombinationer och stilar: Kostym, Udda kavaj, Jeansen, Vita skjortan, Klänningen, Ett stickat set, Basplaggen, Skinnbyxa, skinnskjorta. Tänk olika texturer, stickat, skinn, siden , ull. Basfärger som beige , vit och svart med en accentfärg. Eller om du är en mer färgglad person så ta ut färger som passar till varandra. Hur många plagg du skall plocka ut till din kapsel bestämmer du själv men vi rekommenderar ca 20 plagg.
Det här ger ju dig tillfälle att verkligen tänka igenom din garderob. Där du kan konstatera om du till exempel behöver uppdatera dina jeans till lite mer trendiga modeller. Även basplaggen som jeans, skjortor och t-shirts blir mer användbara om man uppdaterar dom. Tillexempel kavajerna som nu blivit längre och rakare och byxorna som också blivit rakare i modellen. Det gör ju att du känner dig roligare och snyggare.
Genom att tänka över din garderob så får du bättre koll på vad du faktiskt gillar och du blir mer stilsäker. Och med stil menar vi plagg som du känner dig snygg och bekväm i, inte nån annans. Genom att titta igenom din garderob ordentligt ser du oftast en röd tråd i vilka plagg du aldrig använder. Och kan konstatera att du tillexempel gillar vida byxorna mer än smala. Då är det ju dom plaggen du skall satsa på.
Se också till att din kläder sitter snyggt, så när du köper nytt se till att ta hjälp! Att hitta plagg som sitter snyggt och får en sammanhållen stil är inte helt lätt.
Se mer av Butiken och deras sortiment i deras webshop här.
Formex
22 januari 2023 13:27
  Övrigt   

Hej!

Hoppas att ni alla haft en fin start på året. Här har en stor del av Januari redan passerat och jag har hunnit grotta ner mig i vårkollektioner från märken som ska laddas upp och uppdateras på HittaPlagget och även besöka Formex som gick av stapeln nu i veckan.
Oj vilken färgexplosion mässan bjöd på. Här kan ni se en kort film från mässan.
Jag samarbetar med flera av de märkena som ställer ut i fashion-delen på Formex och det va så fint att träffa dem igen, samt knyta lite nya kontakter med märken jag hoppas få presenter på sajten lite längre fram :)
Nu går vi en färgstart vår till mötes och jag tycker att vi redan nu motar bort det tråkiga slaskvädret med pastell och klara starka färger.
  Föregående   Nästa