Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter
Trendspaning med Susanne från Butiken i Tenhult
1 oktober 2023 17:56
  Övrigt   

Återigen tar vi hjälp av trendexperten Susanne från Butiken i Tenhult ( www.butiken.biz) för att reda ut trenderna i höst.
Så här säger Susanne om Hösten 2023:Jämfört med våren och sommarens mode är höstens mer nedtonad och sofistikerad men med vassa detaljer. Och vi pratar ju gärna mer om stil än just trender men plaggen för varje säsong handlar ju om att bygga på våra garderober med nya plagg i ett nytt stuk för att förändra sin stil. Och det är ju framförallt hur vi kombinerar plaggen som ger en högre modegrad.
Kostymväst – Känslan är fortfarande välklädd så kostymen är i allra högsta grad kvar men vi bär den gärna i olika delar och adderar till den långa pennkjolen med sprund och den välskräddade västen. Vi bär västen utan någonting under med en kjol eller snyggare byxa till fest, gärna med blazer över. Vi bär den över en trikåtröja eller skjorta tillsammans med tillhörande eller udda byxa. Vi klär oss i jeansen men har västen med tillhörande blazer till, så vi blir välklädda upptill men mer casual nedtill.
Metalliska färger – Silver, guld och blanka material är en riktigt stor trend och som vi gillar väldigt mycket. Känns verkligen helt nytt och som inte redan finns i garderoben. Och vi kombinerar dom med både jeans och matta ulliga material för coola kontraster.
Kjolar – har äntligen blivit modernt igen. Vi har valt både till knät-långa lite vidare med smal midja, tex med resår i midjan, långa klockade maxikjolar i blanka material och långa penjoar i både kostymkvaliteter och denim. Så snyggt med allt det stickade på hösten och ett par boots eller stövlar.
Detaljer – snyggheten i ett plagg ligger ju oftast i detaljerna. Och vi ser både grova spetsar fortfarande men oxå skarpt lagda veck, gärna i mängd, axelvaddar för kantiga axlar. Knytband fram på flera ställen i stället för knappar, tunna resårer som skapar rynk mitt på en ärm och i midjan.
Färgerna – höstens stora färgförändring är att vi går från en beige bas till en grå. Olika nyanser och meleringar och klassiska mönsterbilder som checkrutigt och fiskben som liksom tillhör det grå. Chokladbrun, marinblå och olivgrön adderar vi oxå till på basplaggen och matchar det med färger som lila och bränd orange. Alla olika blå färger där denim ingår, allt från oxfordblå till royal och klassisk mörkblå.
Skor –. Tvära fyrkantiga tår dominerar både bootsen och festskorna. Höga gummiklackar på loafers med stora guldiga spännen och höga vida skaft på stövlarna.
Byxor – Vi är ju väldigt duktiga på byxor och jeans så till varje säsong har vi ett stort urval av olika modeller och passformar. Höga midjor är fortfarande trenden men annars är det både vida, raka och smala ben och både korta och hellånga.
Se mer av butikens utbud på www.butiken.biz
  Föregående   Nästa