Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter
Höstmodet tillsammans med Butiken i Tenhult
14 oktober 2021 08:54
  Övrigt   

Hösten är verkligen här och nu behöver vi reda ut vilka trender som gäller och vilka plagg vi ska satsa på. Jag tar hjälp av min vän Susanne Ahlgren från Butiken i Tenhult. Så här beskriver hon höstens mode 2021:

Trenderna just nu är välklädda och av snygga och hållbara material. Tydliga skärningar och siluetter så som axelvaddar och skarpa veck. Efter hemmasittandes under pandemin längtar vi nu efter att klä oss riktigt snyggt. Vi vill satsa mer på att curera våran garderob med plagg som matchar och ger en tydlig stil. Frossa i mode helt enkelt.
Numera låter man trenderna vara hållbara över längre tid där säsongerna inte skiljer sig så kraftigt från varandra som förr. Så färgskalan den här hösten är fortfarande jordig men nytt är inslag av starkare färger som hubbabubba-rosa och koboltblått, vi anar en tusch av 80talet. Småblommigt och pepitarutigt är mönsterbilden och även stövlarna kommer börjar komma tillbaka. Stickade klänningar , som den ni ser under långa ullvästen. Löskragar , gärna lite överdimensionerande bär vi över t-shirten eller den grovstickade tröjan. Och stickade västar till allt.
Ett av höstens nyckelplagg är den långa västen, quiltad eller i ull. Och det är ett väldigt användbart plagg, lagom varmt och samtidigt välklätt och skapar attityd till din stil. Själv bär jag den gärna över kavajerna så jag kan använda dom en längre tid in på hösten som ytterplagg. Funkar även under ullkappan som extra foder. Och tänker att när det bir riktigt kallt i vinter så åker den på även inomhus.
En tydlig trend är guldknappar, vi ser dom på västar, busnellinspirerade skjortjackor, på axlarna , fram och på ärmslut. Och självklart på kavajer. Vi ser oxå stora pärlemorknappar och en och annan i glittrig strass. Guld ger ju plagget en lite elegant look så för att inte känna sig för uppklädd så bär vi plaggen tillsammans med jeans eller sportigare plagg som luvor och accessoarer som en keps. Och sätter gärna boots med tjocka gummisulor till som fortfarande är trendiga även denna höst. Vi har kombinera den elegantare blazern med qviltad luvjacka under , keps på huvudet och lite sportinfluerade kostymbyxor med dragsko i midjan och resår nedtill. Ursnyggt! Och det är just blazer som är höstens kavaj. Alltså en rakare lite större och längre modell, som passar väldigt bra att bära med lite större och kraftigare plagg under.
Jeansen gör comeback och i alla dess former. Vi ser både smala, vida, raka och kickflare. Vi gillar alla olika svartgrå tvättar och i synnerhet den stentvättade från Ivy. Och senast in bland modeller är Tonya och Stormy jeans. Tonya en rak utan vidd i benet men heller inte smal, hög i midjan och längd till precis nedanför knölen. Stormy har lite av en morotsmodell med rak ben mer mer vidd över låret och något avsmalnande nedtill och rejält hög midja.

Hoppas ni känner er inspirerade att ta er ann modehösten. Plaggen från bilden finns alla i Butiken i Tenhult och de har även webshop om ni inte har vägarna förbi :)
  Föregående   Nästa