Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter
Vårmode med Susanne från Butiken i Tenhult
27 april 15:09
  Övrigt   

Åter igen tar vi hjälpa av Susanne från Butiken i Tenhult för att reda ut lite kring våren Trender och så här beskriver hon dem 😊

Det som är tydligast bland vårens trender är FÄRG. Och alla färger, här blandar vi fritt och har en hel färgkarta att välja på. Vi skall inte heller vara rädda för att blanda olika färger med varandra. Rött med rosa, aquagrön med cerise, blå med mintgröna, finns egentligen inte några regler alls för vilka färger som går att bära tillsammans.
Vi är dom första till att säga att hjälp vad svårt. Modet har varit monokromt och sofistikerat länge så att gå över till alla dessa färger kan kännas väldigt ovant. Och det är just ordet ovant vi skall använda för vi passar alla i färg men det var så länge sen vi bar det senast så först känner man att det här kan jag verkligen inte ha. Men vanor är till för att brytas så vi övar här för fullt. Min egna favorit så här långt (läs Susanne) är ljusröd med den varmrosa. En lättare kombo är ju att börja med en färgad överdel till sina favoritbyxor i svart. Även om vi vill bära två olika starka färger så är det lättare att göra det till en svart byxa eller kjol. Det blir en bättre harmoni med tre färger ihop där den ena är en basfärg – svart, vit el beige. Vi älskar dom färgade kostymerna men bär så neutralt som möjligt under.

•Skira transparenta material och spetsar vill vi oxå addera in i garderoberna. En transparent top under blazrarna som vi älskar är ursnyggt. Och skjortan med grova spetsar till favoritjeansen gillar vi skarpt. Klänningar med spets eller cutouts, hål/mellanrum i plagget, vill vi gärna klä oss i när temperaturen tillåter. Färgerna går gärna i offwhite och beige. Så vi kombinerar ju naturligtvis även våra tidigare plagg i den ljusa färgskalan med vårens alla färger. Känns tryggt tycker vi.

•Äntligen kommer blå denim tillbaka. Vi har ju haft flera säsonger med tvättade svarta och svarta jeans som vi verkligen har gillat men nu är vi så sugna på fräscha blå tvättar. Och att bära en hel outfit i denim och gärna i olika blå nyanser.
Jeans, jeansskjortor, klänningar och jeansjackor är ju så bekväma och så enkla att bära. När blå denim blir trendigt slår det ofta stort och under lång tid. Och vi vill oxå kombinera blåjeansen med en färgglad blazer lika mycket som med en krispigt vit skjorta.
Jeans har funnits i över 200 år så det är ju dessutom så coolt att vi fortfarande mer än gärna går omkring i dessa favoriter och att det trendar till och från.

Kika gärna in Butikens webshop för mer inspo www.butiken.biz
Materialskola - Bambu
23 april 17:35
  Övrigt   

Bybasic är ett danskt märke som enbart producerar plagg i naturmaterial. Vi djupdyker i de olika materialen med hjälp av märkets svenska representant Marie Moberg. Först ut i vår materialskola är Bambu. Se mer av Bybasic och Own Bybasic på deras Digitala showroom på HittaPlagget .
Fördel med plagg i Bambu är att materialet är mjuk och bekväm, temperaturreglering, antibakteriella effekter, tyget andas
Bambu är den snabbast växande växten på jorden; den växer till sin maximala höjd på bara 3-4 år och odlas naturligt utan bekämpningsmedel eller skadedjursbekämpning. Växten absorberar stora mängder CO2, vilket bidrar till att minska växthuseffekten. Plaggen bär 100 % biologiskt nedbrytbar
Skötselråd:
Tvätta bambu i 30° (eller lägre), använd tvättmedel utan enzymer och optisk blekmedel för att säkerställa optimal vård av dina kläder. bambu färgas inte på samma sätt som konstgjorda material; det gör att färgen blir matt med tiden om du använder tvättmedel med enzymer eller optisk blekmedel. Torktumla inte och stryk på låg värme, samt tvätta och stryk alltid kläderna ut och in.
Då har du ett plagg som är bra både för miljön och för dig som håller länge av bra kvalité.
Tack Marie, nu har vi koll på Bambu!
Kapselgarderoben del 2
26 februari 18:10
  Övrigt   

Vi fortsätter vår Kapselgarderoben del 2 med Susanne från Butiken i Tenhult.

Vi går lite djupare i hur du går till väga för att få till en riktigt bra kapselgarderob och ger konkreta tips på hur du går tillväga.

En kapsel är ett begränsat antal plagg som man väljer ut ur sin garderob för att få bättre koll på sin garderob och hitta en ny stil bland sina egna plagg och därmed få nya favoriter. Man liksom shoppar i sin egna garderob, plockar fram och tillbaka , matcha olika plagg med varandra, tvinga sig att få till nya outfits av plagg man inte använt på länge. Och många olika kombinationer med bara detta begränsade antal plagg.

Tänk att kapseln skall vara plagg som matchar varandra och som du använder mycket under en viss tid. Så behöver ju innehålla många basplagg , men basplagg behöver ju inte vara slätstrukna utan kan ju och behöver vara designade med kaxigare siluett och passform. Kapseln skall inte vara neutral även om den skall vara användbar så adderar även några spjutspetsplagg , gärna i färg och mönster men där du väljer ut en färg som skall vara i kapseln utöver svart, vit och beige.

Välj gärna oxå ut accessoarer som passar till. Accessoarer som väskor, örhängen, halsband och bälten blir ju pricken över i på en outfit och kan förvandla den ganska enkla stilen till att bli mer stylish.

Ta din garderob på allvar, styla dig själv i olika stilar. Bär vida byxor ena dagen för att byta till utställda jeans nästa dag. Utmana dig själv för man är ju gärna en vanemänniska som bara vill använda samma passformar och färger, så gå utanför din bekvämlighhetszon. Ta med flit bort den där tröjan och byxorna som du använder allra mest och lägg längst in i garderoben så du inte använder dom på ett tag. Blir ju sen så härligt när man efter en tid tar fram dom igen för då blir dom ju lite nya.

Så hur gör man?
Rent konkret så går du igenom din garderob. Använd gärna en klädstång som du ställer utanför din garderob så du enkelt kan se ditt ihop-plock. Häng plaggen du plockar ut på stången, eller använd sängen och lägg alla plagg på.

Exempel på plagg till din kapsel: En svart kostym, alltså kavaj/blazer. Har kostymen smala byxor så välj oxå ut en byxa i annan modell typ vid eller utställd. Gärna oxå en udda blazer i ytterligare en färg. Skinnbyxorna bara måste vara med i kapseln och är ju så lätta att kombinera med allt. Ett par jeans bör oxå vara med, likaså en vit skjorta plus ytterligare en skjorta som är i annan färg och/eller randig. Stickad tröja el kofta skall vara med. Gillar du kjol så väljer du naturligtvis ut kjolar. Några lite snyggare och festliga blusar måste oxå vara med som du använder till helgen och även till vardags men klä ner den med tillexempel ett par jeans. T-shirts med lång och kort ärm, både enfärgad och med print. Dom använder du ju under blazern och koftan, till både kostymbyxor och jeans. Spjutspetsplaggen som jag pratar om som skall vara med är ju just dom lite snyggare blusarna och blazer och skjorta med utstickande detaljer och till exempel stora axelvaddar, puffiga ärmar eller paljetter.

Tänk och planera oxå gärna kring ytterplagg och skor. Ställ fram och byt ut på kroken i hallen då det här verkligen är sånt man bara använder samma varje dag. För att variera jacka, kappa , stövlar, boots och sneakers gör oxå vardagarna mycket roligare. Skorna förvandlar ju oxå en outfit från ganska basic till riktigt stylish genom att bära dom coolare skorna, klackade bootsen och fetare sulorna.

Kika gärna in på www.butiken.biz där du bland annat kan shoppa stilen och se det sortiment av kläder som är handplockade av Susanne.
Vi tackar och bockar för alla tips och nu finns det ingen återvändo!
Dags att ta tag i sin egna gardero!
Modemässor avklarade :)
24 februari 12:41
  Övrigt   

Nu är den mest intensiva mässperioden över för denna säsong. Nu senaste har jag besökt Köpenhamn och deras två modemässor Ciff.dk och Revover Tradeshow. Därefter Stockholm Fashion District och deras inköpsmässa i Nacka. Mässorna är alltid lika trevliga att besöka. Träffa braschfolk och ta tempen på säsongen och få massa inspiration. Dels träffa många av de märken, agenturer och butiksägare jag redan samarbetar med, men också knyta nya kontakter och planera nya samarbeten framåt. På HittaPlaggets Instagram finns två Reels från mässorna.
En hel del nya märken kommer ansluta sig med digitalt showroom på HittaPlagget så det blir en väldigt inspirerande vår.
Många av de jag pratade med på mässorna såg positivt på framtiden och längtar precis som jag efter vårsol och värma. Så nu återstår bara för mig att kavla upp armarna och fortsätta på min to-do list och dra i alla kontakter efter mässorna 😊.
Ha en fin dag!
Kram Camilla
Kapselgarderob del 1
29 januari 18:07
  Övrigt   

Kapselgarderob del 1 

Nu tar vi hjälp av Susanne som tillsammans med sin kollega Anette driver Butiken i Tenhult.
Nytt år och såhär inför vårsäsongen känns garderoben ganska oinspirerade och behöver lite kärlek.
Här kommer Susannes tips på hur man ska tänka kring en bra Kapselgarderob;

Vi känner ju alla igen oss i att ha en garderob full med kläder men ändå känner att vi inte har något att ta på oss. Ett sätt att få både bättre ordning och bli pepp på sina kläder är att skapa en förenklad garderob med färre plagg där alla plagg fungerar med varandra. Ett steg i att både ha en för miljön hållbar garderob men oxå en smidigare vardag. Att klä sig blir så mycket roligare, och du känner dig bekväm och snygg varje dag. Mindre beslutsångest och du får bättre koll på din stil.
En kapsel är helt enkelt ett antal plagg som blir en ”kapsel” i din garderob. Eller att du separerar den genom att hänga plaggen på en separat stång. Och din kapsel kan och ska variera över tid . Du låter helt enkelt din egen garderob inspirera dig, det blir ju som att shoppa i sin egen garderob. Vilket gör att det blir mycket roligare att hantera sina kläder och du får en mer medveten och genomtänkt strategi för din egna stil. Det handlar om att använda sina plagg som man redan har.
Kapseln innehåller en bra bas som man sen kan matcha med trendplagg och färg. Plagg som ger olika kombinationer och stilar: Kostym, Udda kavaj, Jeansen, Vita skjortan, Klänningen, Ett stickat set, Basplaggen, Skinnbyxa, skinnskjorta. Tänk olika texturer, stickat, skinn, siden , ull. Basfärger som beige , vit och svart med en accentfärg. Eller om du är en mer färgglad person så ta ut färger som passar till varandra. Hur många plagg du skall plocka ut till din kapsel bestämmer du själv men vi rekommenderar ca 20 plagg.
Det här ger ju dig tillfälle att verkligen tänka igenom din garderob. Där du kan konstatera om du till exempel behöver uppdatera dina jeans till lite mer trendiga modeller. Även basplaggen som jeans, skjortor och t-shirts blir mer användbara om man uppdaterar dom. Tillexempel kavajerna som nu blivit längre och rakare och byxorna som också blivit rakare i modellen. Det gör ju att du känner dig roligare och snyggare.
Genom att tänka över din garderob så får du bättre koll på vad du faktiskt gillar och du blir mer stilsäker. Och med stil menar vi plagg som du känner dig snygg och bekväm i, inte nån annans. Genom att titta igenom din garderob ordentligt ser du oftast en röd tråd i vilka plagg du aldrig använder. Och kan konstatera att du tillexempel gillar vida byxorna mer än smala. Då är det ju dom plaggen du skall satsa på.
Se också till att din kläder sitter snyggt, så när du köper nytt se till att ta hjälp! Att hitta plagg som sitter snyggt och får en sammanhållen stil är inte helt lätt.
Se mer av Butiken och deras sortiment i deras webshop här.
Formex
22 januari 13:27
  Övrigt   

Hej!

Hoppas att ni alla haft en fin start på året. Här har en stor del av Januari redan passerat och jag har hunnit grotta ner mig i vårkollektioner från märken som ska laddas upp och uppdateras på HittaPlagget och även besöka Formex som gick av stapeln nu i veckan.
Oj vilken färgexplosion mässan bjöd på. Här kan ni se en kort film från mässan.
Jag samarbetar med flera av de märkena som ställer ut i fashion-delen på Formex och det va så fint att träffa dem igen, samt knyta lite nya kontakter med märken jag hoppas få presenter på sajten lite längre fram :)
Nu går vi en färgstart vår till mötes och jag tycker att vi redan nu motar bort det tråkiga slaskvädret med pastell och klara starka färger.
Tips på hur du knyter din scarf
5 oktober 2022 08:07
  Övrigt   

HAUK by scandinavia är ett nytt accessoarer märke med fokus på scarfs som jag nyligen lärt känna.
Här följer lite tips på hur man kan använda deras scarfs. Här är deras topp 3;

Råbandsknop
Halv Windsor
Rosett
Den enklaste knuten vi vill nämna känner många igen sedan scouttiden. En enkel råbandsknop följt av att du bär din scarf på en vinkel du tycker passar är ofta ett säkert val. Under, över. Sedan under, över igen. På detta sätt kan du bära scarfen med knuten utåt eller bakåt utan problem.

En halv Windsor är en klassiker inom slipsvärlden! Denna klassiker är med på vår lista av det enkla skälet att de klassiska knutarna är stilrena samt tidlösa. Runda scarfen runt halsen och avsluta med en ögla i mitten för garanterat resultat. Vi vet att denna knut är lite krångligare än de andra två på listan, men att spendera lite extra tid på att få accessoaren att sticka ut kan vara värt det. Dessutom är det en knut du kan använda när du knyter din slips. Två smällar med en fluga, som vi säger här på HAUK - Denna knut passar perfekt till finare tillställningar där du vill imponera lite extra. Prova att knyta din scarf med en halv Windsor på nästa after-work och se hur det går.

Nästa knut känner vi alla igen och den passar hen till vilken tillställning som helst. En klassisk rosett smygs gärna in på jobbet eller runt midsommarstången Här Valet är ditt och det finns inga rätt eller fel. Med rätt scarf är en rosett ditt vassaste vapen i arsenalen och kan användas när och var som helst. 70-talet har knackat på dörren de senaste femton åren, och moden såsom scarfs knutna i håret eller runt huvudet Grace Kelly-style Här börjar komma tillbaka inom modevärlden - Du läste det här först!

För att lägga till ytterligare en personlig prägel kan du vika scarfen i flera lager och sedan följa upp med en knut som passar, för ett enkelt men effektivt tips att lägga till en extra dimension till din outfit. En scarf är ett utmärkt sätt att tillföra färg till vardagen och du kan verkligen vara kreativ när det kommer till hur du vill bära den. Våra scarfs och twillys är inspirerade av vackra nordiska färger och mönster som kan hittas i naturen, så välj en scarf som passar till din ögonfärg eller din favoritjacka för en enkel tjuvstart.
Se mer av märket här:https://www.hittaplagget.se/4235/Accessoarer-Hauk-by-Scandinavia
Susanne från Butiken i Tenhult trendpsanar
28 september 2022 19:16
  Övrigt   

Nu är hösten verkligen här och för att reda ut vad vi har att vänta oss för trender framöver tar vi experthjälp från Susanne på butiken i Tenhult.
Så här beskriver hon höstens modebild:
I höst ser vi en mer lekfull och eklektisk stil än tidigare, där vi blandar färger och vågar bära flera utstickande plagg samtidigt. Och som vi gillar det. Så uppfriskande och roligt. En rosa kavaj till en ärtgrön polo, eller bredrandig tröja under den färglada kavajen, blå jeans till knalliga färger och ett par coola skor till det. Ingenting kan bli fel.
Däremot överger vi inte den lite mer dressade stilen. Blazern är verkligen höstens nyckel plagg och vi bär den som ett udda plagg för att klä upp den enklare tröjan och t-shirten. Bootsen är fortfarande kaxiga med feta sulor vilket matchar plaggen som har vida siluetter.
Brunt och grönt i olika nyanser är ju dom färger som är den tydligaste trenden i höst. Och vi kombinerar dom gärna tillsammans. Likaså brunt och svart som blir sobert och stiligt. Och vi adderar gärna grönt till brunt och svart i kombo. Vi låter bootsen med den beige sulan liksom knyta ihop färgskalan. Nytt på skofronten är snörkängan med spännen på skaftet även dom med grova sulor. Och skinnet skall gärna vara brunt.
Och stickat stickat stickat, vi älskar stickat och fullkomligt frossar i alla koftor och tröjor. Låt det stickade ta stor plats i garderoben så här på hösten för det sätter den rätta känslan på din stil när det nu blir kallt.
Ränderna följer oxå med in i hösten från sommarens trend. Både breda och smala och gärna då på stickat och även skjortor. Vi är förtjusta i dom klassiska svart och beigerandiga tröjorna som vi gärna bär under en färgglad blazer.

Har du inte vägarna förbi Tenhult så rekommenderas butikens webshop Butiken.biz
Liten uppdatering om vad som hänt sen sist :)
16 september 2022 10:14
  Övrigt   

Hej!

Nu är det verkligen dags för en uppdatering igen!
Så vad har hänt sen sist? Augusti var fullspäckad med härliga mässbesök för mig. Först var det två mässor i Köpenhamn där märkena visade både kollektioner för omgående leverans ut i butiker och vårkollektionen 2023. Det bjöd verkligen på färsprakande mönster och färger och var så inspirerande. Här ser ni en kort reel från Köpenhamnsmässorna.

Sen bjöd Coster Copenhagen in till ett härligt mingel på deras innegård som gick i härligt Game on tema som också speglar deras kollektion 2023. Här ser ni en liten glimt av det :)
Efter Köpenhamn bar det avtill stockholm och Inköpsmässa i Stockholm Fashion District därmånga av de märken jag samarbetar med fanns på plats. Så härligt att träffa branschfolk och butiker mitt i inköp.

Sen avslutades mässperioden emd ett ebsök på Formex som varit pausad nu undef två års tid. Här var det kärt återsennede av många av de smyckesmärken som jag samarbetar med och även här ställer några klädmärken ut. Formex var mindre än tidigare år men fashiondelen var naggande god att besöka. Så med andra ord förstår ni att min augusti bara svishade förbi 😊
Bästa tipsen för resegarderoben
3 juli 2022 16:31
  Shopping   

BÄSTA TIPS FÖR RESEGARDEROBEN 🧳
Tycker Du det är svårt att packa till semester trippen?
Här följer Hedvig Stockholm´s bästa tips, oavsett om Du ska åka på en weekendresa eller vara borta en hel vecka…
-kolla vädret på resmålet😉
-du kommer ju att träffa nya människor på din resa, så välj att ta med dina bästa kläder
- välj en färgskala som går att matcha med sig själv
- tänk att 1 nederdel ska kunna kombineras med tre överdelar
-accessoarer; såsom ett par finare skor, ett halsband eller ett par snygga örhängen förändrar den enklaste klänningen till festfin!
-en tunn kofta eller poncho är praktisk på kyliga flygresor eller svala sommarkvällar
Med 6 plagg fixar du 7 kombinationer! Addera några par skor, accessoarer och en kofta sedan är Du resklar!
Se mer av Hedvig Stockholm och hitta din närmsta återförsäljare på här.
  Föregående   Nästa