Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter
Nytt från Masai
21 februari 2020 11:45
  Shopping   

Hej!

Hoppas ni alla haft en härlig jobbvecka! Här hard et varit full rull, spännande möten , blandat med lite vabb och kontorsjobb. Precis som hör Februari till ;)
Men idag är det sol och fredagskänslan har infunnit sig.

Jag har laddat upp så mycket fina vårkollektioner nu i veckan och tänkte visa lite mer från det danska märket Masai.

Märket har denna Filosofi; Kläder handlar mest av allt om två saker: om känsla och om stil. Du vill visa vem du är och samtidigt känna dig både välklädd och snygg. Det handlar därför om att skapa en garderob som kompletterar din personlighet. Med sköna kvaliteter, dekorativa mönster och väldesignade styles kan du med rak rygg möta världen som den du är. Det är just det vi designar kläder för.
Masais nya kollektion handlat mycket om print och dekorativa mönster samt väldesignade siluetter.

Här hittar ni butiker som säljer märket i Sverige samt fler inspirerande vårbilder.

För visst känner man att våren är näääära nu och att vårkläderna behöver dammas av eller kompletteras med lite nytt =)

Ha en fortsatt fin fredag!
Kram Camilla
Happy Valentine
14 februari 2020 09:21
  Shopping   

Hoppas att ni har en har härlig alla hjärtans dag!
Idag har jag samlat webshopar som har alla hjärtans dag erbjudanden. 
Ellos har 20% på sortimentet med koden 415711 
Mandel Design har 20% rabatt med koden Valentine2020 
Katarina & Vänner har 50% på alla smycken från Lily and Rose.
Nelly.com har 20% på sortimentet
Bubbleroom har 20% på sortimentet. 
Jacobssons Med start på Alla hjärtans dag och en vecka framåt kan du fynda utvalda byxor från LauRie, Cambio och Gerry Weber till halva priset på Jacobssons.

Ha nu en härlig dag och unna er lite extra kärlek till er själva!
Kram Camilla
Trendspaning med proffs
12 februari 2020 08:34
  Shopping   

Idag tar vi hjälp av stilproffset Susanne Ahlberg,
som tillsammans med sin kollega Anette Floss driver Butiken i Tenhult. Så här beskriver hon vårens trender;

Trenden just nu är både väldigt välklädd och bekväm. Stilen är 70-tals inspirerad med safarijackor, rakvida ben, skjortklänningar och denim. Vi ser fortfarande mycket skinn och nu oxå mocka. Och färgerna är varma och jordiga tillsammans med klara blå toner och gärna i kombo. Och eftersom vi älskar beige så har vi gått all in och i alla nyanser.

Tydligaste trenden är alla skjortjackor. Jackan i skjortmodell som du bär inne nu och som ytterplagg när det blir varmare. Skjortjackorna ser vi i många olika modeller – safariinspirerade med bäljfickor och bälte i midjan. Och lumbermodellen , kort med kant nedtill. Och den lite boxiga korta .
Vi ser en tydlig inspiration från arbetskläder med utanpåliggande fickor både på skjortjackorna och jeansen. Och markerade sömmar med avvikande färg. Armylooken är oxå tillbaka med cargobyxor där Mos Mosh återlanserar sina Cargo pant som var deras bästsäljare för 10 år sedan.
Skinnet har kommit för att stanna men nu ser vi oxå mycket mocka. Vi är väldigt förtjusta i konjaksfärgade byxorna i rak modell med bälte och klätt spänne. Och skjortklänningen i ljus tunn skön mocka med guldknappar. Skinnet tar nu ut svängarna och som vi tillexempel ser i beige byxorna med hög midja och lagda veck med knytbälte i samma skinn, riktigt snyggt. Skinnskjortorna är bästa plagget just nu men som fått sällskap av kimonon i svart skinn som verkligen blir ett IT-plagg hur du än bär den.
Utmärkande siluetter är fortfarande trenden. Puffiga och vida ärmar, åtdraget i midjan på kavajen eller jackan och vida eller utställda ben. Och vi sidan om skinn och mocka är det fokus på materialen, hållbara och ekologiska. Gärna lite grövre strukturer och linet gör comeback.
Skjortor gillar vi oxå i vår, gärna med boxig siluett och vida ärmar. Skjortor blir ju snabbt ett favoritplagg då det är bekvämt och alltid snyggklätt. Vi kommer ha många olika varianter, både med lång och kort ärm. Och flera av dom i linne.
Shoppa stilen på www.butiken.biz
M.Wiesneck höst 2020
10 februari 2020 10:14
  Shopping   

Vi fortsätter med att titta vidare på vad som kommer nu till hösten.
Denna gång hos Erika Mellberg på M.Wiesneck. Här ser ni mina favoriter från höstkollektionen.
Vi kommer se mycket enfärgat i indigoblå, blanka material och även plagg med block som bryter av både i material och färg, som tex bomberjackan som kommer i en ny trendig lång variant, med fantastisk rygg. Vi ser en hel del fina jackor i army som man gärna kan ha över en mera romantisk klänning. Jag menar titta vad fint med en tuffare jacka till klänningen med kanin-printet eller klänningen i paisleymönstret! Huur fint!
Regnponchon vi ser här med fågelprint behöver beskrivs bäst med ett ord: fantastik!
Och kom ihåg var ni såg kappan med stort K först! Denna tror vi kommer få mycket uppmärksamhet i press framöver. Så fint med dessa block av fina färger.

Men först fokuserar vi på våren från M.Wiesneck som är MINST lika underbar som hösten. Imagebilder och butiker som säljer märket hittar ni här.
Höst-spaning
6 februari 2020 08:31
  Shopping   

Är ni redo för att påbörja tjukika lite på trender inför hösten?
Första stoppet från Köpenhamns modemässa blir hos Costamani, ett danskt märke som beskriver sig själva som ett märke med en rå boho-look med känsla för detaljer och mönster. Den rutiga kappan jag provade var supermjuk och såå fin. Bor gärna i den i höst, kändes som att vara inlindad i en filt, och den känslan tackar man ju inte nej till när det är kyligt ute 😉. Vad säger ni om den långa lila, rutiga flanellskjortan? Såå fin på och visst dras man tillbaka lite till 90-talet?
Höstens trender handlar mycket om att blanda material, som ni ser på skjortan som Britta visar.
Vi kommer även se en hel del ponchos, jättefint att ha över en skjorta .Perfekt om man är lite frusen av sig.
Bukela är ett danskt skomärke och deras signum sko är cowboy bootsen, Huuur fina? Redan nu till sommaren kommer vi se lårhöga stövlar till både långa & korta romatiska klänningar som tex klänningen i paysleymönster här från Costamani.
Hej Köpenhamn!
4 februari 2020 11:18
  Shopping   

Köpenhamns modemässa var så rolig,inspirerande och givande!
Önskar ni kunde fått följa med allihop, men jag ska göra mitt bästa för att ge er lite glimtar därifrån. Många steg (och mycket kaffe) blev det dessa dagar i alla mässhallar och kameran är nu sprängfylld med bilder på både vad som kommer ut i butik nu till våren med även massa massa bilder på höstens mode. Håll utkik i veckan då jag kommer visa er en hel del förhandsvisningar på trender m.m. :)
  Föregående   Nästa