Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter

Trendspaning med proffs

12 februari 2020 08:34
  Shopping   

Idag tar vi hjälp av stilproffset Susanne Ahlberg,
som tillsammans med sin kollega Anette Floss driver Butiken i Tenhult. Så här beskriver hon vårens trender;

Trenden just nu är både väldigt välklädd och bekväm. Stilen är 70-tals inspirerad med safarijackor, rakvida ben, skjortklänningar och denim. Vi ser fortfarande mycket skinn och nu oxå mocka. Och färgerna är varma och jordiga tillsammans med klara blå toner och gärna i kombo. Och eftersom vi älskar beige så har vi gått all in och i alla nyanser.

Tydligaste trenden är alla skjortjackor. Jackan i skjortmodell som du bär inne nu och som ytterplagg när det blir varmare. Skjortjackorna ser vi i många olika modeller – safariinspirerade med bäljfickor och bälte i midjan. Och lumbermodellen , kort med kant nedtill. Och den lite boxiga korta .
Vi ser en tydlig inspiration från arbetskläder med utanpåliggande fickor både på skjortjackorna och jeansen. Och markerade sömmar med avvikande färg. Armylooken är oxå tillbaka med cargobyxor där Mos Mosh återlanserar sina Cargo pant som var deras bästsäljare för 10 år sedan.
Skinnet har kommit för att stanna men nu ser vi oxå mycket mocka. Vi är väldigt förtjusta i konjaksfärgade byxorna i rak modell med bälte och klätt spänne. Och skjortklänningen i ljus tunn skön mocka med guldknappar. Skinnet tar nu ut svängarna och som vi tillexempel ser i beige byxorna med hög midja och lagda veck med knytbälte i samma skinn, riktigt snyggt. Skinnskjortorna är bästa plagget just nu men som fått sällskap av kimonon i svart skinn som verkligen blir ett IT-plagg hur du än bär den.
Utmärkande siluetter är fortfarande trenden. Puffiga och vida ärmar, åtdraget i midjan på kavajen eller jackan och vida eller utställda ben. Och vi sidan om skinn och mocka är det fokus på materialen, hållbara och ekologiska. Gärna lite grövre strukturer och linet gör comeback.
Skjortor gillar vi oxå i vår, gärna med boxig siluett och vida ärmar. Skjortor blir ju snabbt ett favoritplagg då det är bekvämt och alltid snyggklätt. Vi kommer ha många olika varianter, både med lång och kort ärm. Och flera av dom i linne.
Shoppa stilen på www.butiken.biz

Anonym

Snyggt! Älskar mycket av vårens mode!

den 12 februari 2020 @ 10:36

Tina

Superbra 🥰🥰

den 14 februari 2020 @ 18:44