Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter
Saburo Jeans
17 juni 2020 19:11
  Shopping   

Hej!

Hoppas att ni alla mår bra, redan snart midsommar! Helt galet!
Just nu har jag en tävling på Instagram med ett helt nytt Jeansmärke, Saburo där man kan vinna ett par nya jeans. Många modeller för killar, men också en jättesnygg fantastik boyfriend-modell som även passar tjejer. Så in och tävla här
Jeans är något som aldrig försvinner ur modebilden och en självklarhet i garderoben för många. Men det har knappast undgått någon att det allt som oftast går åt oändliga mängder vatten och kemikalier i tillverkningsprocessen. Så här gäller det som konsument att köpa smart och välja märke klokt.
Saburo är ett svenskt märke som nu lanserar sin första kollektion. Med ett miljötänk genom hela deras produktionskedja och en tillverkning i 100 % ekologisk bomull och processer i deras fabrik som minska vattenåtgången och påverkan på miljön.

ETISKT ÄR DET NYA SVARTA
Vill du handla etiskt men vet inte riktigt hur du ska göra? Allt börjar med att veta mer om varumärket du handlar av. Med tanke på det är transparens avgörande. När du köper ett par jeans av 100 % ekologisk bomull från Saburo, köper du inte jeans som är tillverkade av vanlig bomull, du gör faktiskt skillnad.
Sex etiska fördelar med jeans från Saburo:
Luktfria.
Mindre mängd vatten.
Ingen färgfällning.
Oförändrad slitstyrka.
Inga hälsorisker.
Inget svavelväte (H2S). Svavelväte är en biprodukt från tillverkningsprocesser som kan leda till hälsoproblem och död när det inhaleras, konsumeras eller kommer i kontakt med huden.

Vill ni veta mer om märket klickar ni vidare på www.saburojeans.com
Lycka till i tävlingen =)

Kram Camilla
Susanne tipsar om Sommarmodet
10 juni 2020 09:23
  Shopping   

Idag ger vi ordet till Susanne på Butiken i Tenhult igen, för att skaffa oss en klar bild av hur vi ska tänka nu när termometern kryper uppåt. Så här säger hon om sommarmodet:
Vi tycker alltid det är svårt att klä sig med stil och fortsätta vara en fashionista under sommaren när det blir soligt och varmt. Man blir liksom alltid hänvisad till trista trikålinnen och oformliga shorts bara för det är sommar och semester. Så vi har tagit ett krafttag om detta och verkligen letat reda på plaggen som både är svala och riktigt snyggt klädda, både till jobb, vardag och semester.
Vita kostymen från Brave gör dig somrigt välklädd till jobbet eller festen även om du sätter tofflor eller sandaler till. Den tunna kvaliteten gör den sval och skön. Och en kostym är alltid en bra investering då du använder kavajen separat till en kjol eller ett par shorts och till hösten till ett par skinnbyxor. Och likaså den raka byxan som är så användbar med både enkelt linne eller sidenblus till. Och vi dressar den gärna med en svart kavaj.
Och äntligen är både capribyxorna och bermudasshortsen tillbaka som trend. Alltid så välklädda men med bara ben. Capribyxorna i svart blir ju en kostymbyxa med korta ben som i gärna använder med kavaj till och klackar. Och bermudasshortsen även dom med kavaj blir en sommarkostym. Och när det är riktigt varmt är dom även välklädda med ett linne. Till fest sätter vi fina sidenlinnet från Ahlvar till för att bli lite elegantare. Jumpsuits gillar vi alltid och till våran förtjusning har Just Female kommit med en riktigt snygg sådan med korta ben i sommar.
Linnen är alltid så svårt att hitta som känns välklädda. Men nu har vi faktiskt flera stycken väldigt fina. Sidenlinnet i omlottmodell från Ahlvar är ju svårslaget. Snyggt både under kavajerna och ensamt tex. till snyggare bermudasshorts. Och stickade linnena från Object är så fina. Mycket snyggare än ett enkelt tråkålinne. Och vi har flera modeller i olika färger. Vi är oxå väldigt förtjusta i snygga baddräkten från Just i oneshoulder modell som vi mer än gärna väljer att ha istället för ett linne under kavajen och till shortsen.
Färgskalan går i jordiga toner och mycket svart. Och vi älskar svart även på sommaren då man alltid känner sig lite mer elegant i svart. Och kombon beige, rost och svart ger ett sobert intryck som oxå blir lättmatchat i garderoben.
Alla plaggen hittar du i Butiken i Tenhult och i deras webshop. Gå in och inspireras och planera hur du skall preppa garderoben för sommaren.
Att välja badkläder!
8 juni 2020 09:51
  Shopping   

Badsäsongen är här vilket är såå underbart! Här har det blivit några dopp hittills i år, kallt men uppfriskande!
Att ha badkläder som börjat tappa formen eller som man aldrig varit riktigt nöjd med kan verkligen förstöra en fin sommardag! (Men att prova badkläder är ju handen på hjärtat inte alltid det roligaste heller.) Så kanske är du precis som jag en sån som spanar hemma på nätet först innan du ger dig ut på bikinijakt?
Passform är A och O och att man känner sig bekväm. Man ska tänka på vad man vill framhäva och dölja så att man känner sig som sitt bästa jag på stranden! Några tips är t.ex. att en baddräkt ger intrycket av en längre överkropp och bikinitrosa med hög midja markerar midjan. Bikinitrosor med hög skärning ger intrycket av längre ben.
Just nu har jag en tävling på Instagram fram till 13/6 där man kan vinna badkläder från Damella. Damella är ett svenskt företag som gör badkläder som håller år efter år och som har väldigt mycket att välja på. Här hittar ni butiker som säljer märket.

  Föregående   Nästa