Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter
Vårmode med Susanne från Butiken i Tenhult
27 april 2023 15:09
  Övrigt   

Åter igen tar vi hjälpa av Susanne från Butiken i Tenhult för att reda ut lite kring våren Trender och så här beskriver hon dem 😊

Det som är tydligast bland vårens trender är FÄRG. Och alla färger, här blandar vi fritt och har en hel färgkarta att välja på. Vi skall inte heller vara rädda för att blanda olika färger med varandra. Rött med rosa, aquagrön med cerise, blå med mintgröna, finns egentligen inte några regler alls för vilka färger som går att bära tillsammans.
Vi är dom första till att säga att hjälp vad svårt. Modet har varit monokromt och sofistikerat länge så att gå över till alla dessa färger kan kännas väldigt ovant. Och det är just ordet ovant vi skall använda för vi passar alla i färg men det var så länge sen vi bar det senast så först känner man att det här kan jag verkligen inte ha. Men vanor är till för att brytas så vi övar här för fullt. Min egna favorit så här långt (läs Susanne) är ljusröd med den varmrosa. En lättare kombo är ju att börja med en färgad överdel till sina favoritbyxor i svart. Även om vi vill bära två olika starka färger så är det lättare att göra det till en svart byxa eller kjol. Det blir en bättre harmoni med tre färger ihop där den ena är en basfärg – svart, vit el beige. Vi älskar dom färgade kostymerna men bär så neutralt som möjligt under.

•Skira transparenta material och spetsar vill vi oxå addera in i garderoberna. En transparent top under blazrarna som vi älskar är ursnyggt. Och skjortan med grova spetsar till favoritjeansen gillar vi skarpt. Klänningar med spets eller cutouts, hål/mellanrum i plagget, vill vi gärna klä oss i när temperaturen tillåter. Färgerna går gärna i offwhite och beige. Så vi kombinerar ju naturligtvis även våra tidigare plagg i den ljusa färgskalan med vårens alla färger. Känns tryggt tycker vi.

•Äntligen kommer blå denim tillbaka. Vi har ju haft flera säsonger med tvättade svarta och svarta jeans som vi verkligen har gillat men nu är vi så sugna på fräscha blå tvättar. Och att bära en hel outfit i denim och gärna i olika blå nyanser.
Jeans, jeansskjortor, klänningar och jeansjackor är ju så bekväma och så enkla att bära. När blå denim blir trendigt slår det ofta stort och under lång tid. Och vi vill oxå kombinera blåjeansen med en färgglad blazer lika mycket som med en krispigt vit skjorta.
Jeans har funnits i över 200 år så det är ju dessutom så coolt att vi fortfarande mer än gärna går omkring i dessa favoriter och att det trendar till och från.

Kika gärna in Butikens webshop för mer inspo www.butiken.biz
Materialskola - Bambu
23 april 2023 17:35
  Övrigt   

Bybasic är ett danskt märke som enbart producerar plagg i naturmaterial. Vi djupdyker i de olika materialen med hjälp av märkets svenska representant Marie Moberg. Först ut i vår materialskola är Bambu. Se mer av Bybasic och Own Bybasic på deras Digitala showroom på HittaPlagget .
Fördel med plagg i Bambu är att materialet är mjuk och bekväm, temperaturreglering, antibakteriella effekter, tyget andas
Bambu är den snabbast växande växten på jorden; den växer till sin maximala höjd på bara 3-4 år och odlas naturligt utan bekämpningsmedel eller skadedjursbekämpning. Växten absorberar stora mängder CO2, vilket bidrar till att minska växthuseffekten. Plaggen bär 100 % biologiskt nedbrytbar
Skötselråd:
Tvätta bambu i 30° (eller lägre), använd tvättmedel utan enzymer och optisk blekmedel för att säkerställa optimal vård av dina kläder. bambu färgas inte på samma sätt som konstgjorda material; det gör att färgen blir matt med tiden om du använder tvättmedel med enzymer eller optisk blekmedel. Torktumla inte och stryk på låg värme, samt tvätta och stryk alltid kläderna ut och in.
Då har du ett plagg som är bra både för miljön och för dig som håller länge av bra kvalité.
Tack Marie, nu har vi koll på Bambu!
  Föregående   Nästa