Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter

Kapselgarderoben del 2

26 februari 2023 18:10
  Övrigt   

Vi fortsätter vår Kapselgarderoben del 2 med Susanne från Butiken i Tenhult.

Vi går lite djupare i hur du går till väga för att få till en riktigt bra kapselgarderob och ger konkreta tips på hur du går tillväga.

En kapsel är ett begränsat antal plagg som man väljer ut ur sin garderob för att få bättre koll på sin garderob och hitta en ny stil bland sina egna plagg och därmed få nya favoriter. Man liksom shoppar i sin egna garderob, plockar fram och tillbaka , matcha olika plagg med varandra, tvinga sig att få till nya outfits av plagg man inte använt på länge. Och många olika kombinationer med bara detta begränsade antal plagg.

Tänk att kapseln skall vara plagg som matchar varandra och som du använder mycket under en viss tid. Så behöver ju innehålla många basplagg , men basplagg behöver ju inte vara slätstrukna utan kan ju och behöver vara designade med kaxigare siluett och passform. Kapseln skall inte vara neutral även om den skall vara användbar så adderar även några spjutspetsplagg , gärna i färg och mönster men där du väljer ut en färg som skall vara i kapseln utöver svart, vit och beige.

Välj gärna oxå ut accessoarer som passar till. Accessoarer som väskor, örhängen, halsband och bälten blir ju pricken över i på en outfit och kan förvandla den ganska enkla stilen till att bli mer stylish.

Ta din garderob på allvar, styla dig själv i olika stilar. Bär vida byxor ena dagen för att byta till utställda jeans nästa dag. Utmana dig själv för man är ju gärna en vanemänniska som bara vill använda samma passformar och färger, så gå utanför din bekvämlighhetszon. Ta med flit bort den där tröjan och byxorna som du använder allra mest och lägg längst in i garderoben så du inte använder dom på ett tag. Blir ju sen så härligt när man efter en tid tar fram dom igen för då blir dom ju lite nya.

Så hur gör man?
Rent konkret så går du igenom din garderob. Använd gärna en klädstång som du ställer utanför din garderob så du enkelt kan se ditt ihop-plock. Häng plaggen du plockar ut på stången, eller använd sängen och lägg alla plagg på.

Exempel på plagg till din kapsel: En svart kostym, alltså kavaj/blazer. Har kostymen smala byxor så välj oxå ut en byxa i annan modell typ vid eller utställd. Gärna oxå en udda blazer i ytterligare en färg. Skinnbyxorna bara måste vara med i kapseln och är ju så lätta att kombinera med allt. Ett par jeans bör oxå vara med, likaså en vit skjorta plus ytterligare en skjorta som är i annan färg och/eller randig. Stickad tröja el kofta skall vara med. Gillar du kjol så väljer du naturligtvis ut kjolar. Några lite snyggare och festliga blusar måste oxå vara med som du använder till helgen och även till vardags men klä ner den med tillexempel ett par jeans. T-shirts med lång och kort ärm, både enfärgad och med print. Dom använder du ju under blazern och koftan, till både kostymbyxor och jeans. Spjutspetsplaggen som jag pratar om som skall vara med är ju just dom lite snyggare blusarna och blazer och skjorta med utstickande detaljer och till exempel stora axelvaddar, puffiga ärmar eller paljetter.

Tänk och planera oxå gärna kring ytterplagg och skor. Ställ fram och byt ut på kroken i hallen då det här verkligen är sånt man bara använder samma varje dag. För att variera jacka, kappa , stövlar, boots och sneakers gör oxå vardagarna mycket roligare. Skorna förvandlar ju oxå en outfit från ganska basic till riktigt stylish genom att bära dom coolare skorna, klackade bootsen och fetare sulorna.

Kika gärna in på www.butiken.biz där du bland annat kan shoppa stilen och se det sortiment av kläder som är handplockade av Susanne.
Vi tackar och bockar för alla tips och nu finns det ingen återvändo!
Dags att ta tag i sin egna gardero!