Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter

Brödbak...

24 januari 2012 17:20
  Övrigt   

Januari månad har vi kört som en lite extra nyttiga månad här med massa härligt god GI-mat ;)
I kväll testar jag ett morotsbröd som jag hoppas även barnen ska gilla här, får se hur resultatet blir om några timmar ;P

Magda

Dem såg goda ut!! Har svårt för att hitta goda gi bröd så ett recept hade suttit fint!

den 24 januari 2012 @ 17:51

c

Ser jätte-gott ut!
Eva , tycker du att din Vilmadress sitter löst på dig. Att den känns för stor? Har alltid en stl. mer sörre än dig. Men om den i xs är stor på dig så kanske jag inte kan ha small som vanligt. Vad tycker du?? Hur sitter xs på dig?

den 24 januari 2012 @ 18:13

J

Dom är jätte goda, hemma hos oss bakas dom ofta

den 24 januari 2012 @ 18:22

Eva svarar

Här kommer receptet: 25 g jäst, 5 dl fingervarmt vatten, 1/2 dl linfrön, 1dl solroskärnor, 1/2 msk salt, 1 msk sirap, 2 rivna mörötter, 13-14 dl dinkelmjöl. Uppvispat ägg och solroskärnor till pensling. Smula jäst och blanda så den löser sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjöl och rör runt. Häll i mjölet i omgångar. Jäs i 40 min. Knåda degen till en rulle, dela i 20 bitar och rulla till bollar och lägg på smord plåt, jäs på plåten i ca 30 min. Pensla och strö över solroskärornorna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, 225 grader. Lycka till, vi har just provsmakat dom här, mmmmm;)

den 24 januari 2012 @ 19:45

Eva svarar

C, xs sitter perfekt på mig. Vill du ha den tajtare så ta xs men small tror jag räcker för dig, den är cool när den är liiiiite lösare på ;)

den 24 januari 2012 @ 19:47

Lena

Vet du vad som kommer upp imorgon?Nån röd jeansjacka?

den 24 januari 2012 @ 20:52

Lindis

Åh vad mysigt med eget brödbak & receptet lät ju kanon, kan tänka mig att det smakade gott =) Gillar barnen GI-mat med? Kanske att man skulle baka bröd i helgen hm....

den 25 januari 2012 @ 07:20

Linnea

Eva,

jag undrar en sak om brödet; ska det vara solroskärnor både i och på?

den 25 januari 2012 @ 08:10

Eva svarar

Linnea, det ska vara både i och på men jag struntade att ha dom i själva degen för mina barn är lite petiga med frön/nötter ;P De smakade supergott ändå så det funkade bra och barnen var helnöjda=)
Lindis, jag har tyvärr barn som är lite svåra med mat (lillkillen har varit matvägrare i alla år men det börjar bli bättre nu) så tyvärr får jag inte i dom Gi-maten som vi äter;P En del recept funkar, nu har jag en kokbok som heter "GI för hela familjen" och där har jag testat ett fiskrecept som funkade så jag hoppas på att få till fler maträtter som de också kommer att gilla nu;)

den 25 januari 2012 @ 09:07

Lindis

Ja det är så olika med barn & mat, jag var med petig tyvärr :/ Hoppas kokboken kan göra lite underverk :)

den 25 januari 2012 @ 09:44

Linnea

Tack Eva för svar!

den 25 januari 2012 @ 09:54