Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter

Vår-trender med Susanne från Butiken

10 mars 2021 18:59
  Övrigt   

Så här i mars längtar man ju som mest efter våren och att få byta ut vinterns plagg mot nya fräscha lättare plagg. Att komplettera garderoben med nyheter för att uppdatera din stil. Och vi ser mer än nånsin fram emot en ljusare säsong på många sätt.
Nu tar jag hjälp av Susanne från Butiken i Tenhult för att reda ut vilka trender som gäller i vår.
Så här beskriver hon vad vi har att se fram emot i vår;

-I vår kommer vi se många nya stilar och detaljer. Tillexempel trendar kragar av alla de slag. Pikétröjan kommer i en uppdaterad look, tunnstickade jumprar med kragar och lösa kragar att lägga över vilken tröja som helst. Ett lätt plagg att addera till garderoben och går att kombinera med det mesta.
Färgskalan ligger fortfarande bland dom jordiga med beige i grunden. Men oxå fräscha blå toner tillsammans med dova pasteller som smutsig rosa, khakigrön , gul och offwhite. Vi matchar gärna hela outfiten i en monokrom färgskala som helt i offwhite där tygerna och siluetterna i plaggen istället är det som sticker ut.
Visst kommer det flerfärgade mönster även denna våren men det som känns nytt är att många tyger i plaggen är enfärgade med struktur i tyget. Qviltat är ju till exempel den struktur som toppar trenden. Klassisk 70tals feeling i bäck-å-bölja, tyger som är brokadmönstrade och ribbat och plisserat på både längden och tvären.
Randigt, randigt och ännu mera randigt är det som kommer dominera mönsterbilden tillsammans med småblommigt oxå alla 70tal. Randiga skjortor kan man helt enkelt inte få för många av den här våren. Skjortan är fortfarande kvar men skall i vår vara randig, klassisk modell, randigt eller oversized.
Trenden på byxorna är fortfarande både vid, kort och lång, flare och smal. Men midjan skall gärna vara hög och nu ser vi en modell både på kostymbyxor och jeans som gärna har lagda veck nedanför linningen med rakvidaben som är avsmalnande nedtill.
Skinn kan vi bara inte få nog av. Och som trend har skinnplaggen verkligen exploderat. Och i vår vågar vi än mer när det gäller modeller och även färgade skinn. Långa kjolar, vida byxor, klänningar och kavajer, allt i skinn. Så har du inte investerat i nåt skinnplagg tidigare så gör det nu.
Västarna fortsätter oxå in i denna säsongen och dom kan man inte få för många av. Så bekvämt att få lite extra värme över ryggen och ger vilken tråkig skjorta eller t-shirt som helst en ny look. Vi ser både hela västar och med knappar. Tillexempel overshirts utan ärmar.

Så dags att se över vilka plagg som det ska investeras i nu inför våren, för den vänat runt hörnet!

Bilder och trendspaning från Butiken i Tenhult

Helena S

Hur funkar skinnvästar? :) Jag menar alltså typ skinnjacka utan ärm.

den 16 mars 2021 @ 10:02