Indigo Market

Om Indigo Market

Indigo Market startades under en av våra resor då vi kom i kontakt med ett litet familjeägt företag som tillverkar sandaler på Kreta. Sandalerna tillverkas för hand av skickliga hantverkare enligt en traditionell teknik som funnits kring Medelhavet i århundranden.

Idén med att producera handgjorda lädersandaler kom till oss många år tidigare då vi drev en butik i centrala Stockholm. Där arbetade vi med nya plagg varje säsong men vissa produkter kändes lika aktuella år ut och år in. Bland annat klassiska handgjorda lädersandaler.

Redan under antiken tillverkades handgjorda sandaler som inte skiljer sig något från ditt par – ett mer tidlöst plagg blir svårt att hitta.

Med slow fashion menar vi klassiska produkter som håller över tiden och som produceras småskaligt med hög kvalitet och så naturliga material som möjligt. Vi arbetar nära de skickliga hantverkarna i vår fabrik och sandalerna tillverkas under bra förhållanden. Lädret är kromfritt och kommer att åldras vackert.

Som gammal grekofil så är det underbart att få stödja skickliga hantverkare och bevara traditionellt hantverk på Kreta. Vi sätter stort värde i relationen med vår leverantör.

Vi utvecklar nu sortimentet med plagg producerade med samma tanke. Småskaligt och hantverksmässigt. Håll utkik här för nyheter.

Vill du bli Indigo Market återförsäljare? Kontakta oss på anna@indigomarket.se

Lookbook

Webbshoppar

DE SOM GILLAR INDIGO MARKET HANDLAR ÄVEN