Dedicated

Om Dedicated

Vår vision
Vi har alla sett och hört de fruktansvärda rapporterna från dagens modeindustri, det är tydligt att det behövs ett positivt alternativ. Industrin är den näst största förorenaren i världen och arbetsförhållandena är under all kritik för både bomullsbönder och fabriksarbetare.

Vår vision är att vara det positiva alternativet, att alltid använda de mest hållbara materialen på marknaden och att säkra värdiga arbetsförhållanden för både bönder och fabriksarbetare. Vi säkerställer att detta inte bara är tomma ord genom att jobba med de strängaste certifieringarna på marknaden.
Varför Ekologisk Bomull?
Konventionell bomullsodling förstör miljön och har de senaste 30 åren varit en mardröm för miljontals bönder.

Kortfattat har globala kemi-företag sett till att fattiga bönder blivit beroende av deras GMO-bomull, kemiska gödnings- och bekämpningsmedel. I slutändan går all vinst till de stora företagen medans bönderna jobbar ihjäl sig för ingenting. Det hela slutar med förorenad, steril odlingsmark som de inte längre kan livnära sig på.

Ekologisk bomull handlar om att gå tillbaka till hur det var förr. Att odla bomull på ett hållbart sätt i symbios med naturen. Det vi betalar för bomullen går till bonden och dennes familj istället för giriga aktieägare på andra sidan jorden. Helt enkelt som det ska vara.

Webbshoppar

DE SOM GILLAR DEDICATED HANDLAR ÄVEN