Jordnära

Om Jordnära

Jordnära är ett svenskt klädmärke med bas i den Gotländska myllan. Jordnära startades på Gotland 1983 av Kerstin Bendelin och har alltid varit ett kvalitetsmärke med kläder i olika naturmaterial. Jordnäras vision är att skapa vackra, miljövänliga kläder med lång hållbarhet både i design och kvalitet. Alla modeller och tygtryck är Kerstins egen design och formgivning. Kollektionen består av linnekläder och ekologisk bomullstrikå i färgglada rymliga modeller med olika mönster och ränder. Ny kvalitet är ekologisk ull som stickas i Sverige.

Jordnäras flaggskeppsbutik är öppen året runt och ligger i hjärtat av Visby,
vid Stora Torget på S:ta Katarinagatan 3. Där kan du också finna kläder från andra nordiska formgivare. Sedan 2010 har vi en butik i Stockholm. Den hittar du mitt i Gamla Stan på Stora Nygatan 6.

EKOLOGISK TILLVERKNING
Alla trikåplagg är av GOTS-certifierad ekologisk bomull. Vårt mål är att hela vår kollektion skall vara ekologisk och vi byter successivt ut kvalitéerna mot ekologiska material. Formgivningen och provkollektionerna tillverkas på Gotland. Trikåtygerna produceras i Sverige och Litauen och sömnaden utförs i Estland av kunniga sömmerskor.
Närproducerat Hållbart Miljövänligt Gotländsk Design

Vår/Sommar 2024

Höst/Vinter 23-24

Webbshoppar

DE SOM GILLAR JORDNÄRA HANDLAR ÄVEN