Pepe Jeans

Om Pepe Jeans

Året är 1973 och David Bowie har precis släppt Ziggy Stardust & The Spiders From Mars, Slades Cum On Feel The Noize. Evel Knievel är hjälten för tillfället. Samtidigt är tre bröder från Kenya på väg att kläcka en plan. Nitin, Arun och Milan Shah drömmer att inrätta ett brittiskt jeansmärke som kan erövra världen. De tre blygsamma bröderna började med att hyra ett marknadsstånd på Portobello Road i West London varje lördag, varje vecka, samtidigt som de Uppehöll sina andra heltidsarbeten.
De anade inte vad som var på väg att hända.

Anledningen till att jeansen blev en succé var att de var av god kvalitet och den goda passformen, så företaget började att öka. Inom några år var de tvungna att flytta till ett 25.000 kvadratmeter lager och skapa nya kontorsutrymmen för att kunna hantera den mängd av verksamhet som de hade. År 1980 började Pepe Jeans London att konkurrera med alla de stora amerikanska märkena för att få förstaplatsen på marknaden.

Bruce Weber bjöds in att sköta den första stora reklamkampanjen vid denna tidpunkt och en okänd modell Bridget Hall, som snart blev supermodell, användes i kampanjen. Flera andra minnesvärda kampanjer följde med bl.a Jason Priestly i bio & TV-reklam.

Under de senaste 35 åren har Pepe Jeans London fortsatt med Maverick-fotografer, regissörer och talanger och affärerna går bra, produkten är etablerad och fortsätter på vägen för att se vad framtiden bär med sig.

Webbshoppar

DE SOM GILLAR PEPE JEANS HANDLAR ÄVEN