Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter

Favvoplagg på semestern...

29 juni 2013 18:38
  Eva tipsar   

Jag måste bara tipsa er om grymma jeansjackan Chris Denim Jacket Pearl som jag haft varje dag här på semestern och den funkar lika bra som jacka och över sommarklänning inomhus så sen rekommenderar jag er verkligen att köpa nu:)
Sköna sommarplagg som jag också vill tipsa er lite extra om är för det första långa officiel-leggingsen och 3/4-leggingsen Live Love från Only som är ett måste i garderoben;)
När det gäller klänningar och tunikor så är modellerna Only - Alina Loose Dress, Vila - Jessa Dress, Vila - Pilun Long Top och Only - Izumi Party Long Top några av de favoriter som jag har ned mig i packningen här på semestern ;)
Passa på nu att göra smarta semesterköp så ni har en bra bas i garderoben till sommaren här;)

Lina

Jo vi är nog många som förstår du vill vi ska handla ... Så ni kan åka på fina semestrar :)!

den 29 juni 2013 @ 23:49

Lisa

Lina- det är väl klart hon vill att vi ska handla, det är ju hennes levebröd.. Blir nästan liteirriterad över ditt meddelande, låter som att du tror man är rik för att man har eget företag.. Så är det INTE.. Det är jättemycket jobb.. Och inte tjänar man några jättesummor heller.. Eva har nog en vanlig lön prcis som du och jag, varken mer eller mindre!

Jag är då bara jättetacksam över alla bra modetips man får på den här sidan, dessutom är ju mandel supersnabba på att leverera och aldrig är det några problem med nåt, man får dessutom personlig service och det uppskattar då jag väldigt mycket! Finns ingen annan butik på nätet som är så bra som mandel!

den 30 juni 2013 @ 09:28

marie

Menar du allvar Lina Att vara egen företagare Ska du inte tro att pengarna trilla in till sej själv Det finns massor utgifter med Som ska betalars I företaget Det kostar att ha eget Än att vara bara anställd hos någon

den 30 juni 2013 @ 09:29

K

Instämmer med Lisa, så himla tacksam för alla tips och all inspiration och för en superbra sida (både blogg och butik)!! Ljuvliga bilder från er semester, roligt att ni delar med er så man kan drömma sig bort när regnet öser ner utanför... ;)

den 30 juni 2013 @ 09:49

iNA

Lina, allvarligt talat din kommentar med smajlgubbe, harmonerar inte ihop!
Är du trogen kund här, så skriver man inte så, till en eldsjäl som Eva- var näst intill oförskämd. Det är nog inte alltid en dans på rosor att driva eget- är ju att jobba mer än normal arbetstid.

den 30 juni 2013 @ 10:44

Tina

Som dotter till företagare så vet jag att man har väldigt låg timlön, med tanke på hur många timmar man jobbar varje vecka i relation till lönen. Jag har fått växa upp med avundssjuka från omgivningen för att mina föräldrar har företag, blir så irriterad på kommentarer som den översta här. Men vad vore Sverige utan driftiga företagare?! Tänk på det ett tag du Lina!

den 30 juni 2013 @ 10:51

a

Vill bara säga att min gubbe ha oxå eget företag och alla tror att vi är stenrika pga av det men så är det inte det kostar betydligt mycket mer än vad folk tro o driva ett företag ....så nån dans på rosor kan ja ju inte påstå att det är tro man tjänar mer om man går som anställd...

den 30 juni 2013 @ 11:41

Anonym

Samtidigt är det viktigt att inte glömma bort affärena i små städer där de stänger en efter en... Pga ökad webbshopping. Kan man åka utomlands 2-3 ggr om året anser jag ekonomin är väldigt bra.. Väldiga överpriser för kläder överlag det ser man på rea tex ett par byxor kostat 5-600 som säljs för halva reapriset.. Så vinster blir det när konsumenterna köper till ord priser.

den 30 juni 2013 @ 13:58

Anonym

Eva tipsar om kläder och ni funderar om hennes ekonomi...jag åker en gång i månaden till London eller Köpenhamn snart blir jag att åka till New york ...har tre av mina barn ute i världen jobbar inom vården...jag tycker att det bra att dom åker bort för att vila upp sig ...

den 30 juni 2013 @ 14:18

Josefin

En kommentar som Linas tycker jag är oförskämd! Instämmer helt med Lisa ovan. Är jättebra att få tips på bra kläder!! Dessutom är det ju helt frivilligt att titta på Mandels hemsida samt följa bloggen, så har man något emot detta, tycker jag det är bättre att låta bli än att vräka ur sig dumma kommentarer som bara sårar! Jag är en trogen kund och kommer att vara det även i fortsättningen!!!

den 30 juni 2013 @ 14:43

Josefin

En kommentar som Linas tycker jag är oförskämd! Instämmer helt med Lisa ovan. Är jättebra att få tips på bra kläder!! Dessutom är det ju helt frivilligt att titta på Mandels hemsida samt följa bloggen, så har man något emot detta, tycker jag det är bättre att låta bli än att vräka ur sig dumma kommentarer som bara sårar! Jag är en trogen kund och kommer att vara det även i fortsättningen!!!

den 30 juni 2013 @ 14:44

Maria

Klokt Josefin ! Vi lever i ett fritt land.. Om man irriterar sig på att människor delar med sig, av både arbetsliv & privatliv så borde man sysselsätta sig m annat.. Och dom flesta familjer brukar väl göra nån semestertripp per år, sen kan dom se olika ut beroende på tex. ekonomi. Jag tillhör dom som kan njuta av att andra kan åka o uppleva. Vilket jag tycker att Eva & Kalle är värda som sliter med Mandel och annat.. Ni är VÄL VÄRDA att resa och unna er:):) Jag hoppas att ni inte tappar gnistan pga. detta att dela m er av erat privat liv, jag vet många som skulle sakna er!! Ha de gott alla POSITIVA Mandel människor:)

den 30 juni 2013 @ 16:39

Kalle

Om man har ett jobb oavsett om man är anställd eller har eget så försöker man göra det så gott man kan. Evas jobb är att inspirera och sälja kläder.
Angående vår privatekonomi så känns den inte så relevant. Vårt mål är att ha ett välmående företag med anställda som trivs och att vi har kul på jobbet. Just nu så är konkurensen hård så det gäller att man presterar sitt bästa. Sex av sju butiker som handlar med kläder på nätet går med förlust.
Under våra år så har Mandels ekonomi varierat, ibland har vi inte kunnat ta ut lön alls. Ibland har vi haft mycket bra lön. Vid ett par tillfällen har vi fått ta av våra privata besparingar för att betala Mandels räkningar. Men i det normala fallet så har Mandel haft en god ekonomi vilket är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb.

Det här den första semester som varit mer än en vecka med vår familj samlad sedan Webshoppen startades för fem år sedan. Det är första gången sedan 2006 jag har varit ledig mer än en vecka i rad.

den 30 juni 2013 @ 17:47

Cicki

Tråkigt att Eva och Kalle ska behöva förklara varför dom åker på semester och deras ekonomi...Det behöver väl ingen ifrågasätta.
Jag tycker att det är en jättebra nätbutik och jättetrevlig personal.

den 30 juni 2013 @ 18:26

Maria

Hoppas på ett litet inlägg snart Eva.. Så det blir som vanligt här igen:)

den 30 juni 2013 @ 19:06

Raija

Jag handlar vid Mandel för dom har bra service....Eva och Kalle gör ett mycket mycket bra jobb och vad dom gör på sin semester har väl ingen av oss att göra med ....man måste få ladda batterierna tillsamman med familjen... det gör att man orkar fortsätta....Ha en mycket bra semester på er och ta hand om varandra och barnen...

den 30 juni 2013 @ 19:08

Johanna

ALLA strävar väl efter att ha en inkomst? Varför tänka på deras inkomst? jag är glad att denna sida finns, och jag hoppas verkligen att det går så pass bra så att den klarar av all konkurrans som finns där ute.. verkligen tråkigt att de ska behöva förklara sig.. heja mandelgänget, ni gör ett toppenjobb!

den 30 juni 2013 @ 19:09

Anonym

Eva och kalle- jag hoppas ni har en toppenbra semester och njuter ordentligt! Tycker det är jättetråkigt att folk skriver sånna dumma kommentarer.. Min mamma har också haft en klädbutik så jag vet hur mycket jobb det är.. Ni förtjänar verkligen att vara lediga.. Tack för att ni jobbar och sliter med mandel så jag får handla toppenfina kläder och få superbra modetips, ni är bäst på nätet och det ska ni inte ha annat än cred för !

den 30 juni 2013 @ 19:24

Lina

Oj vilka diskussioner,Varför jag reagerade var i Evas inlägg" passa på att göra smarta Semesterköp" var min tolkning se nu till att göra av med era pengar på mandel medan vi är på semester" men säkert inte så ni menar.. Men det finns faktiskt folk som inte kan lägga tusentals kronor på bara kläder varje månad utan ha sina pengar just till semestern.. Jag erkänner jag är lite avundsjuk på dem som har möjlighet att köpa/ göra mysiga semestrar.. Men vi vanliga arbetare sliter faktiskt också och vill unna oss,det gäller att få disciplin att inte köpa en massa och spara mera

den 30 juni 2013 @ 19:36

S

Lina- jag har heller inte råd att handla kläder för tusentals kronor.. Och ska jag på semester får jag spara.. Så är det nog för de flesta av oss.. vad du måste inse är att eva och kalle också är vanliga arbetare som säkerligen måste spara till semestern lika mycket som oss andra! Va glad för deras skull istället..

den 30 juni 2013 @ 19:54

Maria

Vanlig arbetare & ovanlig arbetare då eller.... Lärde mig precis något nytt.
Jag tycker alla är arbetare oavsett vad man pysslar med..

den 30 juni 2013 @ 20:18

Linda

Har surfat runt på några klädsajter nu och jösses vad dåliga dom är. Bedrövliga modeller, kläder, väskor, mm i en salig röra. Såå skönt att komma in på Mandel och allt är ordnat på bästa sätt. Härliga modeller, roliga ideér och video som man kan skratta åt länge och som förgyller min dag. Nej, åk ni på en välförtjänt semester som vi kan få lite glimtar i från och kanske inspirera oss andra att göra någon gång. Har själv bilat genom Europa för några år sedan med barn och det var en av våra bästa semestrar, nya vyer varje dag! Har också haft eget företag och då varit hemma många somrar men man får förgylla dagen som om det var den sista :-)

den 30 juni 2013 @ 20:40

pernilla

Jag tycker ni är bäst!! Sånna där dumma kommentarer beror endast på okunskap och avundsjuka, det fulaste och värsta som finns!

den 1 juli 2013 @ 07:43

S

Eva å Kalle; jag tycker inte att ni en behöver kommentera första kommentaren!!! NI skall absolut inte försvara er ekonomi, vem faan har med den att göra förutom ni! Baraför att Eva bloggar om era resor så skall ni behöva få såna kommentarer är inte acceptabelt! Men avundsjuka finns överallt!

den 1 juli 2013 @ 10:18

Catrin

Jag lever i hop med en man som driver eget företag och han är ALDRIG helt ledig, så nog är det skillnad mellan "vanliga" arbetare och egna företagare!!
Kalle svarade ju att han inte varit ledig mer än en vecka i sträck sen mandel startade, och så är verkligenheten för många egna företagare.
Men har också fått uppleva bitterhet och avundsjuka för att vi åker på semester i bland... Är det enda sättet för min man att kunna koppla av nångång.
Så dåligt att skriva ett sånt inlägg Lina :((
Heja Eva o Kalle, ni är bäst :) Njut av er välförtjänta semester!!

den 1 juli 2013 @ 10:37

Cecilia J

Jag vill alltid försvara en person när den ensam blir påhoppad av flera andra. Missförstå mig rätt. Jag tycker också att det var en onödig kommentar. Mandel är en toppensida! Men ibland händer det ju också att man skriver något som i slutändan låter mycket värre än vad man menade från början.

den 1 juli 2013 @ 10:48

Eva

Mina arbetsgivare är gifta och har inte varit lediga mer än 4 dagar i sträck på 13 år, jag skulle önska att dom kunde ta ledigt länge för det skulle dom behöva. Tyvärr är det lågkonjunktur som alla vet, det betyder att vi som har jobb måste konsumera så att våra småföretagare överlever. Jag är så tacksam för att jag har mitt jobb kvar. Heja Mandel!

den 1 juli 2013 @ 10:56

Anonym

Till Eva och Calle det är ju detta som är så roligt med er webbutik att man verkligen känner när man ser hur Eva och personalen brinner för det här och få klädtips från den vackra vy från Como där aldrig jag varit uppskattar jag enormt och ger en extra dignitet åt bloggen. Jag kikar in på Mandeln varje dag, jag kan ju givetvis inte handla jämt men ibland. Men jag är så tacksam hur Eva visar kommande inköp för tex. Hösten och förklaringarna tankar och användningsområde. Jag kommer inte riktig ihåg när jag hitta Mandeln, men sedan dess har jag fått ett annat tänk om kläder och en bättre fungerande garderob. Som tex. I lördags skall på kalas ,utan att det jag hade i garderoben fanns det fina kläder att hoppa

den 1 juli 2013 @ 11:04

Malin

Tycker det är jättekul med bilder fr era semestrar o dyl :) "Säljare" ska väl ändå göra reklam för sina varor, jättekonstigt vore det ju annars.

den 1 juli 2013 @ 14:31

Linni

Ja, ni är bäst och gör ett kanonjobb! Även om ni har jättemånga kunder känns servicen personlig och det uppskattas!! Jag kan inte fatta hur man kan missuppfatta Evas uppmaning om att göra smarta semesterköp...

den 1 juli 2013 @ 14:59