Modebloggen - trendspaning - modetips - branschnyheter

Tråkiga nyheter för göteborgare...

28 november 2011 18:17
  Butiken   

Jag och Kalle har tagit ett stort beslut. Vi kommer efter januaris utgång stänga butiken i stan. Det är ett emotionellt beslut som har varit svårt att ta men som vuxit fram under det senaste året.

Butiken har vi ju haft sedan 1999 så det känns såklart svårt för det är ju som en del av mitt hjärta ligger kvar där eftersom det är där som allt med Mandel startade.

För ca en månad sedan så meddelade Elina att hon fått erbjudande om ett annat jobb och efter en del funderande så valde hon att tacka ja.
Vi tycker att det är väldigt tråkigt eftersom vi tyckt att Elina varit jätteduktig under året som hon jobbat hos oss och hon har trivts bra på Mandel. Detta gjorde dock att vi fick ta en ny funderare över butikens existens.

Butiken är idag inte längre lönsam och tyvärr under stora delar av dagen helt tom på kunder och försäljningen har nästan halverats under de senaste tre åren.
Detta är tyvärr inget som är unikt för oss utan många småbutiker har fått det tufft pga minskad city-shopping. Då Elina trots ett bra utfört arbete haft en stadigt minskad försäljning så såg vi att det bara fanns ett beslut att ta.

Det här är huvudanledningarna till vårt beslut:
Butiken är inte längre lönsam (ökad konkurrens från köpcentrum och e-handel).
Det är svårt att driva en butik långsiktigt om inte ägaren jobbar heltid med butiken.
Försäljningskurvan fortsätter nedåt.
Butiken kräver oerhört mycket jobb runtomkring som vi har svårt att hinna med då vi behöver lägga störst fokus på webshoppen såklart ;)
Vi har inte kunnat ha lika brett sortiment som på webben pga begränsad yta.


I bland måste man ta tuffa beslut och trots att det gör ont i hjärtat att lämna butiken i stan så vet jag att det är rätt beslut för vi kommer att kunna fokusera mer på webshoppen där vi behövs mest ;)
December månad kommer att fortsätta precis som vanligt i stan med nya varor som kommer in som vanligt.
Elina kommer att jobba sin sista dag i butiken nu på onsdag.

Jessan

Oj, tråkigt. Kommer nog som en chock för många...
Men huvudsaken ni finns kvar för oss på webshopen=)

den 28 november 2011 @ 18:29

Karin

Håller med föregående talare mycket tråkigt men som sagt tur att ni finns kvar på webbshoppen jag har aldrig varit i er butik eftersom jag bor så långt därifrån men jag förstår er när ni haft den så länge kram :)

den 28 november 2011 @ 18:41

Då kommer man inte kunna välja hämta i butiken utan då kan man välja skicka hem =)?

den 28 november 2011 @ 18:42

Kalle på Mandel

Nej tyvärr, den tjänsten kommer vi inte kunna erbjuda längre.

den 28 november 2011 @ 18:49

Lindis

Åh vad tråkigt att höra, önskade ni kunde fått ha den kvar & goa Elina med :) Men ni finns fortfarande på webbshopen så det är toppen/Kram till er bägge

den 28 november 2011 @ 19:07

Anna

Trist att ni slutar med butiken, brukar ofta besöka den när jag är till Göteborg. Hoppas ni tar min kommentar på rätt sätt, men hoppas ni själva förstår att eran egna webbshop är en stor del till den minsade försäljningen inte bara hos er utan även för alla butiker runt om i Sverige. I norra sveriges inland stänger butik efter butik och snart finns det inget kvar! Det finns både för och nackdelar med webbutiker, men för ortsbor i inlandet är det bara nackdelar och trist att det snart bara finns matvarubutiker kvar.
Nästa fråga blir då, hur intressant blir orterna i sverige för turisterna när det inte finns några fysiska butiker kvar varken inom klädesbranchen, inredning, skor m.m.
I längden så finns det absolut inget positivt med webbutiker.. Jag förstår att ni vill jobba för era kunder, men tänk på era kollegor i resten av sverige som jobbar massor för att försöka få sina butiker att gå runt men ändå går de inte då alla kunder börjar handla på nätet.

den 28 november 2011 @ 19:19

Kalle på Mandel

Anna, det är kunderna som bestämmer! Om man gillar butiker i stan så gäller det att handla i dem. Jag har ganska god insyn i handeln då jag sitter i Svensk Handels produktråd och jag kan säga att det inte är e-handeln som är den största boven, det är än så länge en ganska liten procent av den totala handeln. Det är köpcentrum som stått för den stora expansionen, man passar på att åka till ett köpcentrum för då kan man uträtta flera ärenden samtidigt.

den 28 november 2011 @ 19:31

Anja

Kommer verkligen sakna butiken, lycka till.

den 28 november 2011 @ 19:54

Lina

Förstår ert val! Ni skulle haft butik på Kungsmässan i Kungsbacka. Trevligt köpcentrum men det finns ingen butik som säljer era märken. :-)

den 28 november 2011 @ 19:57

iNA

Vet inte vad jag ska säga, tror knappt det är sant bara! Gladast av allt att ni inte försvinner för gott!:) Självklart är det jättetråkigt att ni inte kommer ha kvar butiken. Butiken i sig har ni, enligt mig, lyckas så bra med. Jättefräsch butik och en stilren inredning. Den känns alltid ren och fräsch, och mkt prydligt med upphängandet och uppläggning på hyllorna. Jag är så nöjd med allt hos er! Då kommer det ingen mer Garage Sale mer? Åh, fina Elina ska sluta, oväntat faktiskt. Verkligen synd! Det blir nog en titt innan ons. innan hon slutar och fått hämtat mitt köp. Förstår det känns Eva, din lilla söta butik.

den 28 november 2011 @ 20:15

Åsa

Oj! Det var ett stort och svårt beslut förstår jag. Mandel för mig är den unika kombinationen av butik och webbshop, men jag förstår att konkurrensen är hård. Tack för den här tiden kära Mandel på Larmgatan=) Kramar Åsa från Västervik

den 28 november 2011 @ 20:15

Anna-Bella

Tråkigt för er men det går ju tyvärr inte att leva på drömmar!
Själv fortsätter jag att handla hos er på webben. Lycka till!

den 28 november 2011 @ 20:16

Caroline

Förstår er också. Tur att ni har kvar webshoppen i alla fall. =) Jag bor ju en liten bit utanför Göteborg. Och det blir ju så att man åker till ett köpcentrum. Är ju liksom bekvämast så. Trots att det är mysigare att gå i små butiker egentligen.
Men som sagt, tur ni har kvar webshoppen annars hade jag blivit riktigt ledsen. =)

den 28 november 2011 @ 20:17

Maria

Nej, vad tråkigt! Jag instämmer med övriga att det är sorgligt när småbutiker i städerna försvinner och det byggs fler och större köpcentrum. Näthandeln växer, men det är ju kunderna som bestämmer och då gäller ofta smidighet i dagens stressiga samhälle. Jag kommer att sakna er butik i Göteborg men är glad för att Mandel på webben finns kvar! Lycka till med ert beslut och ni kan fortfarande ändra er eller?

den 28 november 2011 @ 20:19

My

För mig som bor i Umeå så spelar det ingen roll, men förstår att det känns tråkigt för dem som bor nära och för dig Eva.
Huvudsaken är ändå att web-shoppen blir kvar=)
Tyvärr är det ju så att i Norrland hänger inte affärerna med i trender lika snabbt som Eva gör, därför handlar jag här =)

den 28 november 2011 @ 20:22

Rebecka

Det var en tråkig nyhet! Mandel är en mysig butik med fina kläder som jag gärna besöker när jag är inne i stan! Synd att inte småbutiker som Mandel kan överleva i konkurrens från köpcentrum som mest erbjuder stora klädkedjor! Lycka till med webshopen!

den 28 november 2011 @ 20:24

Kajsa

Men va tråkigt!
Men för mig är det bra att webshoppen finns kvar då den inte finns sånt stort utbud av affärer här i lilla norrlandsstaden. Samt att jag som mamma till några småbarn inte har så mycket egentid att gå i affären. Frakten är det värt(om kläderna inte passar).
Men som sagt, jättetråkigt för er att butiken stänger.

den 28 november 2011 @ 20:24

Kalle svarar

Maria, nej vi kan inte ändra oss. Däremot inte sagt att vi aldrig mer kommer att ha butik (men ingen på ett tag i alla fall). Ett av problemen är att vi inte kan ha hela vårt breda sortiment som vi har på webben i butiken, det gör att många väljer bort butiken. Sedan så tar det mycket kraft för oss med all personalomsättning, det är mycket jobb att få tag på rätt människor och tråkigt när de slutar. Vi är ju lite som en familj på Mandel. Själv har jag inte varit ledig mer än sex vardagar i rad de senaste fem åren så vi måste ibland ta lite förnuftiga beslut så vi inte går i väggen. Eva har arbetat lördagar i butiken i tolv år.

den 28 november 2011 @ 20:35

Em

Vad tråkigt att höra! Men slutet på en era innebär oftast början på en annan och jag önskar er all lycka till med den! Och det är ju inte fy skam att ha Sveriges bästa webshop precis ;) Bemötandet man får av er som jobbar på webshoppen visar hur måna ni är om oss kunder och det är något som jag uppskattar otroligt mkt och som gör att jag väljer att handla av er! Tack för att ni finns och för det fina arbete ni gör!

den 28 november 2011 @ 20:48

Lena

Låter som ni verkligen tänkt igenom detta. Tråkigt och ett riktigt tufft beslut speciellt kanske för Eva ,men säkert det enda rätta för er i nuläget. Jag som hade tänkt göra den låååånga resan från nordligaste norr och göra Göteborg och shoppa på Mandel till våren. Kanske får tidigarelägga den resan, vore kul att träffa Eva och co. Är affären nästan tom om man kommer i slutet av Januari??

den 28 november 2011 @ 20:48

Lena

Kan ni kanske ha en kombinerad butik/Webbshop ute i Västra Frölunda? Bara en ide jag fick...om ni tröttnar på att inte få ha nån fysisk kundkontakt. Och för era kunder så är det ju ett givet besöksmål (Mandelbutiken) när de är i G-borg.

den 28 november 2011 @ 20:52

Eva svarar

Lena, butiken kommer inte vara tom men det blir nog fokus på rea som det ofta är i januari. Tack för alla era gulliga ord här, det har varit en tuff period så beslutet känns helt rätt. Jag måste även känna att jag har mycket tid för barnen så det ska bli väldigt skönt att få lediga lördagar i framtiden:) Kramar till er alla.

den 28 november 2011 @ 20:55

Malin

Det var tråkigt att höra. Förstår att det måste vara ett jobbigt beslut att ta men som Kalle säger så behöver ju även ni vara ledig.
Tack för att ni fortfarande satsar på webbutiken.

den 28 november 2011 @ 21:08

Mia

Tråkigt, men förståeligt! Får passa på att besöka butiken några gånger till innan den försvinner!

den 28 november 2011 @ 21:12

pernilla

Förstår att stammisarna tycker det är tråkigt men i och med detta så läggs ju ännu mera energi på webshoppen!!! Tycker ni är toppen och det är nog ett väldigt bra beslut ni tar! :)

den 28 november 2011 @ 21:15

Linnea

Mandlar, tråkigt att höra, men förstår självklart er. Ni är värda ledig tid och att kunna utveckla ert företag som ni önskar. Hoppas verkligen på det bästa för er och att det blir kanon med webbshopen! Ni är bäst!

den 28 november 2011 @ 21:22

piian

Ohh vad tråkigt! Butiken är ju så mysig o fiin :) Förstår att de måste varit ett tufft beslut för dej o Kalle.. Men vilken tur att webbshopen blir kvar till oss alla köp glada kunder runt om i landet :) Finns ingen bättre webbshop än mandel :) Såå himla glad att ni finns, och att få gå in här på din blogg Eva :) Nu måste jag bara ta en tur till Götet innan ni stänger butiken, men hinner inte innan onsdag såå du får ge gulliga Elina en stor kram ifrån mej Eva :) Och en stor kram tilll dej o Kalle oxå :)

den 28 november 2011 @ 21:28

Charlotte

Det var nog ett klokt beslut. Jag skulle inte vilja jobba varje lördag när barnen är liten och lediga, tiden med dom är för värdefull. Vi shoppare har ju webbshoppen..

den 28 november 2011 @ 21:33

Eva svarar

Tack, ja det har varit en jobbig period för oss. Thailandsresan var en mycket välbehövlig vecka då vi fick tid att ladda batterierna så nu kör vi på med ny energi igen:)

den 28 november 2011 @ 21:38

Lina

Trist för Göteborg! Men fortsätt i samma stil med webshoppen! Det gör ni fantastiskt bra! Vågar inte tänka på hur många gånger per dag ag är inne på bloggen, samt hur ofta ag handlar oss er!! :-)

den 28 november 2011 @ 21:42

Lina

Trist för Göteborg! Men fortsätt i samma stil med webshoppen! Det gör ni fantastiskt bra! Vågar inte tänka på hur många gånger per dag ag är inne på bloggen, samt hur ofta ag handlar oss er!! :-)

den 28 november 2011 @ 21:42

Mikaela

Lycka till och jag förstår att det inte kunde vara ett lätt val. Ta hand om varandra=) Kram

den 28 november 2011 @ 21:54

Lena

Har full förståelse för ert beslut, tråkigt är det ju förståss, men med otroligt bra service och snabb leverans är vi nog alla kvar. Var rädda om varandra och njut.

den 28 november 2011 @ 22:00

M

Aldrig varit i butiken då ja bor en bra bit bort, men måste kännas tråkigt.. Tur ni har kvar webshoppen iaf, hade inte klarat mig utan den.. ;-)

den 28 november 2011 @ 22:16

Anna

Kalle! I storstäderna kan jag förstå att det är köpcentrum som är boven, men för butikerna på landsbygden är det webbutikerna tyvärr. Oavsett är det trist att små butikerna och egen företagarna försvinner allt eftersom och att kedjorna växer!

den 28 november 2011 @ 22:51

Var tar elina vägen?

den 28 november 2011 @ 23:02

Eva svarar

Anna, vi har kämpat på ska du veta och det är bara färre och färre kunder i området. Kunderna styr utvecklingen och vi försöker ligga i fas med den. Webbhandel är ju inget dåligt utan bidrar till att man kan ha ett bra utbud oavsett var man bor. Vi håller med om att det är tråkigt om fina butiker inte överlever.

den 28 november 2011 @ 23:04

maggie

Jo visst är det tråkigt, speciellt som ni haft den så länge. Men ni har tänkt igenom det länge och väl det förstår man ju, annars hade ni säkert inte gått ut med det. Svåra beslut är tuffa att ta, men ni gör säkert rätt. Klart att ni måste även tänka på hur ni själva mår. Men såå skönt att webshopen är kvar!!!! Hurra!!!!

den 28 november 2011 @ 23:47

Cecilia J

Kan förstå att det varit ett tufft beslut men har man ingen ork och tid kvittar det hur kul det är. Det är viktigare att ta hand om sig själv och vi kunder har ju alltid webshopen som ni för övrigt gör ett fenomenalt arbete med!

den 29 november 2011 @ 00:17

Mia

..men jag kommer att sakna det hoppet man har på em, om man har missat någon storlek, och det sedan har skett påfyllning kl 15.15 från butiken ;)

den 29 november 2011 @ 06:58

Nina

fy va tråkigt!!!
vill inte in i femman eller andra köpcentrum, det är ju så himla myyysigt med småbutiker som eran :( Förstår dock erat beslut.....skönt dock att ni kan stänga med flaggan i topp och inte försvinner som så många andra goa butiker i denna stad.
Lycka till till Elina också, hon har varit kanon att träffa i butiken! :)

den 29 november 2011 @ 08:20

Kalle svarar

Anonym, Elina kommer börja på Ted Bernhardtz där hon ska ha hand om damavdelningen. Det är en större butik (700 m2) med lite dyrare varumärken.

den 29 november 2011 @ 08:33

Ingela

Bor inte heller i göteborg så mig drabbar det inte så hårt, jag blir bara glad om webshoppen utökas, men förstår er andra , o Eva o Kalle förstår att ni gör som ni gör, o det måste ju kosta på så mycket tid o arbete att ha som "2 ställen".Kram!

den 29 november 2011 @ 08:38

kommer ni att ta in fler märken nu på webshoppen?

den 29 november 2011 @ 08:49

Elenor

Huh vad sorgligt... Det var ju där allt började... Kram!

den 29 november 2011 @ 08:49

Malin

Instämmer med övriga att det är tråkigt att ni stänger butiken! Måste erkänna att jag alltmer beställt på nätet och hämtat där så jag förstår ert beslut. Dock är det väldigt tråkigt att inte kunna titta in en sväng för ni är alltid så oerhört trevliga och glada när man kommer! All lycka till med webshoppen!

den 29 november 2011 @ 08:53

Helena J

Oj, detta blev en tråkig överraskning på tisdagsmorgonen här.. :-/ Jag förstår dock att ni väljer att göra som ni gör. Det är en tråkig utveckling. Har alltid varit trevligt att komma och hämta ordrar i er butik - ledsen för att inte ha den möjligheten längre. Och kommer sakna den personliga kontakten med er trevliga butikspersonal. Men jag tror säkert att det kompenseras i en ÄNNU bättre (är det möjligt?) webbutik. :-) Starkt av er att ta detta beslut.

den 29 november 2011 @ 08:53

Eva svarar

Jag blir så rörd av alla era fina kommentarer här;) Det kommer att bli tomt utan butiken i stan men det kommer också att bli en stor lättnad då jag slipper hålla på att slå dubbelknutar på mig själv för att hinna med att vara överallt;P
Jag har gillat att träffa alla gulliga kunder men jag vet ju att ni finns här på bloggen och webshoppen så vi får fokusera att endast mötas på det här sättet efter januari månad.

den 29 november 2011 @ 08:59

tina

Vad tråkigt att den fysiska inte fungerar MEN tur för oss som anväder webbshopen att den kommer fortstätta för den är helt klart SVERIGES BÄSTA I ALLT!!

den 29 november 2011 @ 09:02

Kalle svarar

Anonym, nej vi har inget nytt märke på gång nu men det är ju något vi alltid har ögonen öppna för. Det är inte bara webshopen vi jobbar med utan vi driver ju även hittaplagget.se och är även aktiva i ett företag som tillverkar "appar". Det är mest Camilla och jag som jobbar med de andra verksamheterna men det går bra där så det är en del av vår verksamhet som kommer öka lite.

den 29 november 2011 @ 09:03

S

Även om jag bor i närheten så shoppar jag på webben... d e smidigare... även om butiken e väldigt trevlig...

den 29 november 2011 @ 09:04

Sara L

Förstår att det är ett tufft beslut för er, men jag tror att ni gör rätt. Jag bor också rätt nära butiken men handlar bara via webbshopen. Stor kram från en trogen mandelkund!

den 29 november 2011 @ 09:45

Carina

Förstår att det är ett otroligt tufft beslut att ta, är själv egen så vet hur "nära" man blir sitt företag.
Stor kram och fortsatt lycka till med världens bästa web-shop!!

den 29 november 2011 @ 09:46

Malin

Har märkt av när man läst bloggen att ni har verkligen fullt upp! Tror det ligger rätt i tiden att man ska fokusera mer på sitt välmående och inte stressa för mkt, speciellt inte när man har barn! Lycka till med webbutiken och tur att det inte var den ni la ner ;)

den 29 november 2011 @ 09:47

Emma

Så starkt och modigt beslut av er.... ni gör absolut rätt, satsa på det som lönar mest, och mer tid med barnen är ju bara klokt. =) Undrar ju givetvis oxå nu när webshopen blir kvar, tack gode gud för de =9, om de går mycket bättre med försäljningen här? eller dalar den oxå???? Måste ju veta om man borde lägga in en högre shoppingväxel framöver så webshopen och ni består! =) Stor julkram till er för att ni sprider glädje i mitt hem varje dag! =)

den 29 november 2011 @ 10:16

NinaKatarina

Det är bara att önska er lycka till.
Har själv rörelse och vet hur det ser ut......

den 29 november 2011 @ 10:21

Lina

Kommer att sakna Elinas glada leende när man kommer till Mandel och skall hämta sina varor. Har varit en fantastisk service att kunna beställa på webben och sedan kunna prova i butiken. Nu får man tänka sig för eftersom frakt kommer till och ev returfrakt, men jag har full förståelse för att ni nu väljer att stänga.

den 29 november 2011 @ 10:23

Eva svarar

Emma, en högre shoppingväxel låter som en strålande idé men du ska veta att på webshoppen går det kanon och vi är ett mycket stabilt företag. Dagens Industri utsåg oss till "Gasell"-företag i år och det är ett pris som endast företag med stabil ekonomi och god tillväxt får.

den 29 november 2011 @ 10:27

Fia

Blir de någon rea här på webbshoppen? :)

den 29 november 2011 @ 10:58

Åsa

Hej,
Tråkigt att höra. Jag är en av dem som inte kan handla på nätet då ni inte har direkt-betalning via bank. Är detta något som ni kommer att få? Vore mycket hjälpsamt då jag inte annars kan handla från er...

den 29 november 2011 @ 11:32

Kalle på Mandel

Åsa, jag har kollat lite på direktbetalning men det är ganska mycket avgifter och i vårt fall måste vi göra speciella avtal med alla banker. Det är få som frågar efter det så just nu har vi inga planer för det. Ett vanligt kontokort utan kredit har ju de flesta kopplat till sitt konto.

den 29 november 2011 @ 11:42

Eva svarar

Fia, vi har rea två gånger om året på webshoppen = januari och juli månad. Alla som registrerat sig för våra nyhetbrev får mail (när det närmar sig= om vilket datum som den startar=)

den 29 november 2011 @ 11:47

Åsa

Alla har inte samma förutsättningar...

den 29 november 2011 @ 11:54

annika

åh vad trååååkigt då kan jag inte handla m leverans o byte i butiken triiiist m jag förstår ert beslut helt klart

den 29 november 2011 @ 12:12

Lotta

Hej!
Bra beslut tycker jag som inte själv bor i Göteborg. Har visserligen varit i butiken de gånger jag varit på besök i Gbg och faktiskt blivit besviken de gångerna på att just sortimentet har varit så begränsat jämfört med webshopen. Butikslokalen var väldigt fin och mysig men läget kanske inte var Göteborgs bästa. Från en som kommer att fortsätta följa er på webben :)

den 29 november 2011 @ 14:01

Annelie

Tråkigt för er , sen jag upptäckte den här sidan så har det blivit mycket handlande från mandel . Det är verkligen min favoritsida och jag har berättat om er för mina vänner så nu handlar dom hos er oxå / Annelie

den 29 november 2011 @ 14:13

Fia

Registrerat sig? Va menas? Hur gör jag? :))

den 29 november 2011 @ 14:18

Eva svarar

Gå in på webshoppen så ser du fliken "nyhetsbrev" där ser du sedan vad du ska göra;)

den 29 november 2011 @ 15:13

Marre

Nej, vad tråkigt! Hur ska jag nu handla? Det var så bra att åka till stan o känna på kläderna och sen köpa dem direkt eller köpa på web-shoppen! Alltid bra service o snabb hjälp... fast det är det ju på web-shoppen oxå :-)
Eva, tror du att du kan fortsätta att ha tjej kvällar, fast på lagret istället kanske?
Lycka till, förstår att det var ett svårt val! Kram till alla på Mandel

den 29 november 2011 @ 17:53

Jobbar Elina hela dagem sitter på jobbet o vill gärna säga hej då till eran Elina =)

den 29 november 2011 @ 18:04

Eva svarar

Elina jobbar hela dagen i morgon=)

den 29 november 2011 @ 18:22

Marie

jag har aldrig varit i er butik då jag bor ca 80 mil därifrån. men det är aldrig roligt när det inte fungerar.. Hoppas att webshopen kommer att vara kvar länge då ni är duktiga och väldigt trevliga människor och säljare! stort lycka till :)

den 29 november 2011 @ 20:23

Tess - Fröken Fjäril

Nej men vad är det jag läser! En favorit butik ska stänga. Men tur att ni ändå är kvar på webben. Jag hinner med ett sista besök då jag åker upp nu i December. Så jag önskar er ALL lycka till för ni har en helt underbar butik och webshop.
kram på er.

den 29 november 2011 @ 23:33

Johanna Maria

Min favvobutik i staden!! Oj, oj, jag skulle handlat mer...:(
Det som jag saknar på webshoppen är en storlekstabell (eller har jag missat
den??), men jag tycker Ni är FANTASTISKA på att svara på våra kommentarer och
beskrivningarna av kläderna är väldigt bra. Trist att förlora er som
fysisk butik, men jag förstår läget. Ni har alltid varit min favoritbutik i stan tillsammans med era närliggande grannar Iems! Hälsningar från Mölndal

den 30 november 2011 @ 00:27

Eva svarar

Tess, kul att du hinner in då innan vi stänger, hoppas allt är bra med dig =)
Johanna, vi försöker alltid hjälpa till med storlekarna så fråga på bara så ska vi guida dig rätt även på webshoppen så du kan fortsätta shoppa loss hos oss=)

den 30 november 2011 @ 08:36

Jia

Trist, men kan förstå det. Har själv aldrig varit i eran butik, men har blivit en del här på webshoppen:)

den 30 november 2011 @ 11:04

Sandra

Tråkigt med den fina butiken! Men bra att ni kan ta svåra beslut i rätt tid! Viktigt som företagare att se vart vindarna blåser och ta rätt riktning. Ni har ju bästa webbutiken på nätet så klart ni ska satsa på den. Fortsatt lycka till!

den 30 november 2011 @ 12:52

MEN BLIR DET INGEN MER GARAGESALE DÅ???? Jag förstår, men det känns sorgligt. Mandels butik har varit med i mitt liv sen jag var tonåring :(

den 2 december 2011 @ 08:28

Anna

Jättesynd att ni stänger och väldigt tråkigt att det inte lönar sig för småföretagare. Jag har bara handlat i butiken och ej på webben och kommer att sakna både och ert trevliga bemötande, men vad ska man göra?

den 20 december 2011 @ 14:18

Eva svarar

Tack för era gulliga kommentarer här=)
Det blir garage sale som vanligt två gånger om året: vår och höst=)
Anna, hoppas du hittar till oss på webshoppen i fortsätningen istället=)

den 20 december 2011 @ 14:59